Cykling

Ekspert ser fordel for to stjerner i tætpakket cykelkalender

UCI offentliggjorde tirsdag den nye løbskalender, og her overlapper flere af løbene.

Cykelelskere verden over slikker sig formentlig om munden, efter UCI tirsdag fremlagde planerne for afviklingen af resten af cykelsæsonen.

Der er nemlig lagt op til et efterår smækfyldt med cykelløb. Alt lige fra Paris-Roubaix til Tour de France og til VM skal afvikles inden for tre måneder.

Jeg er lykkelig, hvis det kan lade sig gøre at afvikle løbene

Rolf Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Men det er ikke kun cykelfansene, der kan se frem til resten af sæsonen. Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen kan det nemlig blive en fordel for ryttere, der også kan præstere uden en grundig forberedelse.

- Ryttere som Chris Froome og Nairo Quintana er gode til at være der fra start, selvom de ikke har den store løbsforberedelse. Jeg tror, Quintana kommer til at køre en stor Tour i år. Og i år er der en ret hård start i Touren med nogle bjerge på de første etaper, vurderer han og følger op:

- Der kan man se nogle, der ryger helt ud af klassementet. Nogle man ellers forventer er der. Det bliver kendetegnet i år. At nogle falder fra tidligt og må sigte efter nyt løb. Det er måske nogle af de yngre ryttere, som bliver ramt af det her, fordi de mangler erfaringen.

Rytterne skal være ærlige

Derfor kræver det tætpakkede program også, at rytterne fortæller åbent om deres form til sportsdirektørene, som ellers kan ende med at udtage det forkerte hold.

- Det bliver et kæmpe puslespil for alle. Det bliver mega svært for holdene. Det bliver virkelig vigtigt, at rytterne og sportsdirektørene er ærlige over for hinanden i forhold til, hvor de står, siger Rolf Sørensen.

Den sparsomme tid til at afvikle et væld af cykelløb har også gjort, at flere af dem overlapper. Således kan man 25. oktober i år opleve:

  • Paris-Roubaix
  • 6. etape af Vuelta a España med mål på Col du Tourmalet
  • Den afsluttende enkeltstart i Giro d'Italia

Og Rolf Sørensen lægger da heller ikke skjul på, at han glæder sig over, at planen er gået op - selvom der er et lille 'men'.

- Jeg er lykkelig, hvis det kan lade sig gøre at afvikle løbene. Skidt med, at det overlapper. Det er ikke et problem. Problemet er, hvis de ikke kører.