Tour de France

Jumbo-Visma fortsætter med stjerneparade i Touren trods tætpakket program

Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin og Primoz Roglic er alle meldt klar til Tour de France. Vincent Jannink / Scanpix Denmark

Selvom de tre store Grand Tours ligger tæt på hinanden i efteråret, sætter Jumbo-Visma stadig alt på ét bræt med tre kaptajner til Tour de France.

En tætpakket og intens kalender venter i dette efterår for de professionelle cykelryttere, der kan se frem til minimum 22 løb på lidt over tre måneder.

Verdens største etapeløb, Tour de France, skal køres fra 29. august til 20. september, hvorefter Giro d’Italia bare starter under to uger efter. Vuelta a Espana kommer sidst af de tre Grand Tours, men vil overlappe Giroen med seks dage.

På trods af dette komprimerede program fastholder Jumbo-Visma stadig sin plan. De VIL vinde Tour de France, og derfor forbliver de tre kaptajner, Primoz Roglic, Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk, på holdkortet.

- Målet i Tour de France forbliver det samme. Jeg ser ikke, at Tour de France-holdet bliver ændret, siger sportsdirektør Merijn Zeeman til Cyclingnews.

- Men vi skal dog se, hvordan rytterne kommer igennem denne periode og se, om de virkelig er klar til at nå det højeste niveau i Touren. Der er intet, der er sikkert endnu, men det store mål er at tage til Touren og forsøge at vinde den. Det mål er det samme.

Tager tingene, som de kommer

Selvom Jumbo-Visma virker til at have god styr på selve Tour-udfordringen, så er de lidt mere på gyngende grund i forhold til forberedelsen til det.

Holdets nye stjerne Tom Dumoulin har nemlig påpeget, at han jo ikke kan komme på højdetræningslejr, som han plejer, hvis Europas grænser ikke åbner.

Og Jumbo-Vismas sportsdirektør erkender, at det kan ændre på planerne.

- Vi skal tage tingene, som de kommer. Hvis rytterne ikke kan rejse, kan det betyde en ændret form hos dem alle. Måske kan vi køre en mindre træningslejr inden Touren, måske skal det være individuelt. Måske kan vi slet ikke komme på højdetræningslejr, og så må vi bare acceptere det, siger Merjin Zeeman.

Jumbo-Vismas mulige hold til Tour de France kan se sådan ud:

Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink og Laurens De Plus.

Her køres de tre Grand Tours

  • 29. august – 20. september: Tour de France
  • 3. oktober – 25. oktober: Giro d’Italia
  • 20. oktober – 8. november: Vuelta a Espana