Cykling

Slovensk komet binder sig til UAE

Den tredobbelte Vuelta a España-etapevinder Tadej Pogacar har forlænget sin kontrakt med UAE Team Emirates.

Godt nyt for World Tour-holdet UAE Team Emirates under coronakrisen.

Her er det nemlig lykkedes dem at sikre sig en kontraktforlængelse med en af cykelsportens største talenter. Det sker, efter at 21-årige Tadej Pogacar har forlænget sin kontrakt med holdet frem til og med 2023.

- Vores hold har en langsigtet plan, og vi er glade for, at sådan en talentfuld ung mand som Tadej har bundet sig til projektet, siger holdets direktør, Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri, i en pressemeddelelse.

Tadej Pogacar brød for alvor igennem på den helt store cykelsportsscene ved sidste års Vuelta a España. Her vandt den dengang 20-årige slovener hele tre etaper og endte på en samlet tredjeplads i løbet.

Næste fem år bliver vigtige

De imponerende resultater kom i hus i hans første sæson som professionel cykelrytter. Med succesen in mente så han derfor ingen grund til at søge andre veje.

- Jeg er glad for at fortsætte hos UAE Team Emirates. Jeg blev professionel her og føler mig meget komfortabel med alle.

- De næste fem år bliver fundamentale for holdet og for min karriere, og jeg håber, at det vil blive nogle frugtbare år for begge parter, siger Tadej Pogacar.

Inden coronavirussen viste den 21-årige slovener prøver på, at han havde taget formen fra 2019 ind i 2020.

Først vandt han etapeløbet Volta a la Comunitat Valenciana, og efterfølgende blev han nummer to i UAE Tour.