Cykling

Dansker har tidligere udfordret Bernal: - Giv ham et år eller to mere, siger Riis

25-årige Niklas Eg har tidligere kørt lige op med de bedste ryttere i verden. Næste mål er, at potentialet bliver forløst på World Touren.

Med et smil på læben og et fokuseret blik angriber han bjerget.

Siddende i sadlen forsøger Niklas Eg at slippe af med konkurrenterne på 8. etape af Tour de l’Avenir i 2017. Det lykkes næsten, men løbets førende rytter, colombianske Egan Bernal, holder akkurat fast i danskerens baghjul.

Han har et kæmpe potentiale, og det skal han snart have brugt

Mads Pedersen, verdensmester 2019

Flere gange forsøger Niklas Eg at vriste sin følgesvend af sig, men Egan Bernal holder fast, afviser angrebene og vinder det franske etapeløb, der er bredt kendt som U23-rytternes Tour de France.

Danske Niklas Eg bliver nummer tre og fastslår sit potentiale som bjergrytter.

Bjarne Riis tror på "sjove ting" fra Eg

Mens Egan Bernal siden da har vundet Tour de France, har Niklas Eg endnu sin første professionelle sejr til gode, men de store resultater kan sagtens nå at komme endnu for den nuværende Trek-Segafredo-rytter.

Det mener hans Niklas Egs tidligere Team Manager på Team Virtu, Bjarne Riis.

- Jeg tror på, at det er en rytter, der begynder at udvikle sig. Giv ham et år eller to mere, så tror jeg godt, vi kan se nogle sjove ting fra ham, siger Riis i TV 2 PLAY-programmet 'Niklas Eg - Drengedrømmen'.

Mads Pedersen ser "kæmpe potentiale"

Han får opbakning fra den danske verdensmester Mads Pedersen, der har stor tiltro til sin jævnaldrende holdkammerat på Trek-Segafredo.

- Han skal blive ved at tro på, at han kan køre med i de store Grand Tours. Han har et kæmpe potentiale, og det skal han snart have brugt, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Niklas Eg kørte Giro d’Italia i 2018 og Vuelta Espana i 2019, hvor han i sidstenævnte løb endte som nummer 37 i klassementet.

Sygdom har forsinket udviklingen

Som juniorrytter blev Niklas Eg ramt af en mystisk sygdom, der i mere end to år afholdt ham fra at kunne træne og konkurrere på cyklen.

Selvom han nu er kommet tilbage på højeste niveau, så kan de to års manglende træning have haft stor indflydelse på Niklas Egs nuværende niveau.

Kort efter tredjepladsen i Tour de l'Avenir i 2017 underskrev Niklas Eg en kontrakt med World Tour-holdet Trek-Segafredo.

- Alt andet lige er det også en del af hans forudsætninger lige nu, at der mangler to træningsår, så han hele tiden er to år forsinket, siger Danmarks Cykle Unions Elitechef, Morten Bennekou, og tilføjer:

- Det kommer ikke til at betyde noget for de bedste resultater, han kommer til at levere. Det kan bare være, de kommer en anelse senere i karrieren.

Selvom hans fysiske forudsætninger måske er hæmmet af tidligere års sygdom, så mener Bjarne Riis ikke, at den danske bjergrytters mentalitet er ramt.

- Selvom han er sådan en lille, spinkel fyr, så er der stadigvæk et godt solidt fundament i ham. Han er en sej gut, og det er vi jo lidt i Danmark nogle gange.

Niklas Eg fik i efteråret 2019 forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, så den løber til og med 2021.

Alle interviews i 'Niklas Eg – Drengedrømmen' er lavet inden, coronavirus satte den internationale cykelsæson på pause.