Cykling

Kamp er bevidst om sin plads på holdet: - Jeg kører det, jeg bliver sat til

Alexander Kamp har tidligere i sin karriere kørt for Team Virtu Cycling. Ntb Scanpix / Ritzau Scanpix

Alexander kamp har ikke særlige ønsker til, hvad han gerne vil køre af løb i efteråret. Han tager, hvad han kan få.

Med UCI's nye løbskalender er der lagt op til et hektisk efterår, hvor rytterne langt om længe kan komme til at køre cykelløb igen.

Jakob Fuglsang har tidligere givet udtryk for, at han er i tvivl om, hvilke løb han skal vælge at køre. Det problem har Alexander Kamp ikke.

Jeg håber aldrig, at det sker i min aktive karriere igen

Alexander Kamp, cykelrytter

Han er i gang med sin første sæson på World Touren hos Trek-Segafredo, og derfor er han helt bevidst om sin plads i hierarkiet.

- Jeg har det ikke sådan, at jeg sidder og siger, at jeg vil køre det og det. Lad mig bare køre nogle cykelløb, så er jeg tilfreds, siger Alexander Kamp til TV 2 SPORT og uddyber:

- Nu komprimerer vi sæsonen til tre måneder, så jeg kører bare det, jeg skal køre. Holdet må sætte mig på noget. Jeg er ikke så privilegeret, at jeg har ønsker. Jeg kører det, jeg bliver sat til.

På Trek-Segafredo kører Kamp sammen med verdensmesteren Mads Pedersen.

Håber aldrig, det sker igen

Alexander Kamp, der er tidligere dansk mester, er som nævnt i gang med sin første sæson på øverste hylde. Derfor nåede han også blot at køre få måneder, inden det hele blev lukket ned igen.

Og det er ikke noget, han behøver at opleve igen.

- Det er ikke kun cykelsporten, men alt, der har stået stille. Det er da mærkeligt. Jeg håber aldrig, at det sker i min aktive karriere igen, fordi det er en mærkelig situation det her.

Han fortæller, at holdet har givet besked om, at de ikke skal forvente at komme hjem i perioden fra 1. august til november, hvor løbene er planlagt. Men det har ikke slået ham ud.

- Jeg siger bare ’ja, stik mig det løb, og så rejser jeg’. Jeg er indstillet på, at jeg nok skal være på farten i de måneder sæsonen kommer til at vare, siger han.

Alexander kamp regner med, at beskeden, om hvad han skal køre, 'er lige om hjørnet', som han udtrykker det.