Cykling

Ung EF-rytter suspenderet efter positiv dopingprøve

Luis Ricardo Villalobos (tv.) er nu suspenderet, indtil der er svar på B-prøven. EF Procycling

21-årige Luis Ricardo Villalobos er blevet suspenderet, efter han i 2019 afleverede en dopingprøve, der indeholdt spor af væksthormon.

Mexicanske Luis Ricardo Villalobos er havnet i en alvorlig krise.

Den 21-årige EF Education First-rytter er blevet suspenderet, efter han 25. april 2019 afleverede en dopingprøve, der indeholdt sport af væksthormon. Nærmere beset er der tale om GHRP-6, som er et peptid, der skal fremme væksthormonproduktionen i kroppen.

Hvis vi havde vidst det, havde vi ikke hentet Luis

Jonathan Vaughters, teammanager på EF Education First

Den internationale cykelunion, UCI, skriver i en pressemeddelelse, at prøven kommer fra det mexicanske antidopingagentur, og den blev taget uden for konkurrence i 2019. På det tidspunkt kørte han for kontinentalholdet Team Aevolo.

Han skiftede først til EF Education First i august 2019. Hvis de havde vidst, at han havde afleveret en positiv prøve, havde de aldrig hentet ham.

- Dette hold er sat op for at beskytte sundheden og rettighederne for ryttere i hele sporten – især unge ryttere, der skal til at blive professionelle. Det er enormt foruroligende for os, at se disse unge ryttere lide under niveauet af amatørlæger og trænere, der ødelægger deres karrierer, siger EF Education First teammanager, Jonathan Vaughters, i en pressemeddelelse.

- Hvis vi havde vidst det (om den positive prøve, red.), havde vi ikke hentet Luis.

B-prøven skal stadig analyseres

Det internationale antidopingagentur, WADA, har sammen med det mexicanske antidopingagentur gentestet flere prøver, og det er en af disse, som nu indeholder spor af væksthormon.

Luis Ricardo Villalobos' B-prøve skal nu analyseres, inden der kan falde dom i sagen. I overensstemmelse med UCI’s antidopingreglement er han suspenderet, indtil proceduren er afsluttet.

- Det er opløftende, at systemet fanger ryttere, men det er nødt til at være mere transparet og pålideligt end dette. Vi opfordrer Luis til ikke at bekæmpe dette og fortælle sandheden, hvad end den måtte være, siger Vaughters.

Mangeren understreger, at de aldrig kunne have opfanget det, da der ikke findes et internt testprogram, der kan nå niveauet, der skal til for at teste for GHRP-6.

Luis Ricardo Villalobos nåede at køre to løb for EF Education First i år, inden sæsonen blev afbrudt af coronakrisen.

Mexicaneren er forsvarende national mester i enkeltstart, og det er også hans bedste resultat i karrieren. I 2018 fik han et lille gennembrud, da han blev nummer otte i Tour of Utah i en alder af bare 19 år.