Cykling

Colombiansk stjerne gnider sig i hænderne: - Bliver en mere åben Tour

Rigoberto Uran ser frem til sæsonens store cykelløb - Tour de France. Raul Arboleda / Ritzau Scanpix

Rigoberto Uran ser frem til Tour de France i slutningen af august, hvor der samtidig vil være stor usikkerhed om rytternes form.

Det bliver som at lukke køerne ud på græs efter en hel vinter i stalden.

Colombianske Rigoberto Uran og resten af cykelfeltet kan næsten ikke vente med at komme tilbage og ud på landevejene, hvor de kan konkurrere mod hinanden igen.

Coronapandemien har rusket godt og grundigt rundt i løbskalderen, og det betyder, at Tour de France bliver den første Grand Tour, som rytterne skal køre i år.

EF Education First-rytteren ser frem til det franske etapeløb, der bliver et løb, som vi ikke har set magen til før.

- Der vil helt sikkert være mange, der er gode. Det bliver et specielt løb, da det for mange vil være det første, de konkurrerer i efter pausen, siger Rigoberto Uran til spanske Marca.

- Det bliver helt sikkert et mere åbent løb, fordi løbsplanen er ændret, og vi vil ikke have mange løbskilometer i benene. Det bliver helt sikkert en interessant Tour.

Uran fortæller ligeledes, at han er tilfreds med den nye løbskalender, og at det ”giver lidt ro i sindet, at der allerede er lys for enden af tunnelen”.

Lad os ikke bekymre os om mængden, lad os bekymre os om kvaliteten

Jonathan Vaughters, manager for EF Education First

Urans chef ikke en fan af løbsprogram

Det er dog ikke alle, der er lige tilfredse med den nye løbskalender.

På kritikkernes hold finder man faktisk Rigobertos Urans amerikanske chef, Jonathan Vaughters, som er manager for EF Education First.

Han mener, at der er alt for mange løb og ville have håndteret det anderledes, hvis han sad med beslutningen.

- Jeg ville koncentrere mig om de vigtigste løb og sørge for, at de var i stand til at blive afviklet, fordi jeg tror, ​​at overreaktion er en stor risiko lige nu, siger Jonathan Vaughters til Cyclingnews.

I stedet så han hellere, at der blev fokuseret på kvaliteten af de største løb.

- Lad os ikke bekymre os om mængden, lad os bekymre os om kvaliteten.

- At få Tour de France afviklet vil kræve en enorm indsats. På kalenderen kan man se, at Tour de France overlapper med Tirreno-Adriatico. Uanset hvad vi gør, vil jeg sikre mig, at vi gør det. Vi skal ikke tage mere i munden, end vi kan gabe over, siger Jonathan Vaughters.