Cykling

Danmark Rundt flyttet i går - nu er det aflyst

Usikkerhed om sundhedssituationen og myndighedernes krav har fået cykelunionen til at aflyse Danmark Rundt.

Cykelløbet PostNord Danmark Rundt bliver ikke afviklet i 2020. Det oplyser Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse.

Etapeløbet havde ellers netop tirsdag fået tildelt en ny dato i den seneste cykelkalender.

Men de danske arrangører føler sig ikke sikre på, at det er muligt at gennemføre arrangementet i begyndelsen af september, som der var lagt op til.

- Coronakrisen har sat et trist aftryk på årets danske sportskalender, og den fortsatte usikkerhed i forhold til sundhedsrisiko og myndighedernes krav om afstand og begrænsede forsamlinger får nu også Danmarks Cykle Union til at opgive at køre PostNord Danmark Rundt i år, lyder det.

DCU oplyser, at hoved- og navnesponsor PostNord bakker op om beslutningen.

- Det har selvfølgelig været en meget svær beslutning, fordi det har så stor betydning for dansk cykelsport og rammer en lang række interessenter, men sikkerheden og sundheden for vores ryttere, de frivillige, fans og befolkning kommer altid i første række, siger DCU's direktør, Martin Elleberg Petersen.

Løbet, der kaldes Danmarks største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed, blev afviklet første gang i 1985.

Efter de første fire udgaver, blev arrangementet sat på pause, men vendte tilbage i 1995.

Siden har det været afviklet hvert år, og løbet er placeret i næsthøjeste kategori i cykelsportens løbshierarki.

Dette års udgave af etapeløbet var oprindelig planlagt til 11.-15. august, men coronapandemien og forbuddet mod store forsamlinger forpurrede den plan.

Tourens skygge spiller ind i Danmark Rundt-aflysning

Tirsdag udsendte Den Internationale Cykelunion (UCI) en revideret løbskalender, hvor det danske løb i stedet var placeret 1.-5. september. Tour de France er samtidg sat til at blive kørt fra 29. august til 20. september.

Danmark Rundt er aflyst på grund af sundhedsmæssige overvejelser. Men også skyggen fra Touren spiller ind. Det siger direktør i Danmarks Cykle Union Martin Elleberg Petersen.

- Placeringen under Tour de France er selvfølgelig med i pakken af faktorer omkring beslutningen.

- Placeringen betyder, at opmærksomheden omkring løbet vil blive anderledes. Og måske kan flere af de gode danske og udenlandske ryttere ikke deltage, fordi de skal køre i Frankrig i stedet, siger Martin Elleberg Petersen.

Det var efter anmodning fra DCU selv, at det store danske etapeløb blev placeret i begyndelsen af september.