Cykling

Mads Pedersen vil køre Touren – men hans helt store mål er klassikerne

Den danske verdensmester har planen klar for cykelsæsonen, der åbner om nogle måneder.

Mads Pedersen har løftet sløret for sine målsætninger for den kompakte cykelsæson, og ambitionsniveauet er en verdensmester værdig.

Den danske verdensmester har nemlig målsætning om at køre Tour de France efterfulgt af forårsklassikerne, som på grund af coronavirussen bliver afviklet i efteråret. En plan, som han har aftalt med sit hold, Trek Segafredo.

- Det er helt sikkert, at klassikerne bliver mit største mål, og de bliver afviklet sidst på sæsonen, så jeg ser virkelig frem til det, og jeg håber på et vådt Paris-Roubaix i år, siger Mads Pedersen på holdets hjemmeside.

Holdet nævner ikke, hvad hans rolle i Tour de France bliver. Til gengæld jagter han topplaceringer i enddagsløbene, og han er meget motiveret i øjeblikket.

- Det er virkelig fedt at have en løbskalender igen, så vi har noget at gå efter og forberede sig på. De sidste uger har vi brugt uden at have et reelt mål i tankerne, så det hjælper at have kalenderen igen.

Våde endagsløb sidst på sæsonen er lige noget for den 24-årige verdensmester. Det beviste han sidste år, hvor han tog fusen på cykelverdenen og vandt VM i kolde og våde Yorkshire den 29. september.

Ligeglad med nye datoer

Paris-Roubaix er i år programsat til den 25. oktober. Netop det løb har han et særligt forhold til, og han har tidligere udtalt, at han en dag håber at vinde det. Den målsætning har han stadig, og derfor rører det ham ikke, at den og resten af klassikerne er blevet rykket.

- Løb er løb, og vi er klar, når klassikerne bliver afviklet. Det er fint at flytte løb, når verdenssituationen er, som den er lige nu. Vi tilpasser os og bliver klar. Det gør ikke noget, og jeg tænker ikke over det. Jeg ser bare frem til at begynde at køre løb igen.

- Det bliver en fed oplevelse at køre alle de store løb så tæt efter hinanden. Det er nyt for alle, og det bliver fedt, siger han.

Mads Pedersen står på startlisten til Vuelta a Burgos, som køres fra den 28. til 1. august. Det bliver efter planen hans første løb efter coronapausen.