Cykling

Trek har uddelt kaptajnroller - Nibali fokuserer kun på italienske løb

Italienske Vincenzo Nibali skal køre Giro d’Italia, mens Richie Porte og Bauke Mollema skal køre Tour de France.

Det amerikanske cykelhold Trek-Segafredo har nu fået årets løbskabale til at gå op efter de mange ændringer, der har været på grund af coronapandemien.

Deres plan er, at Vincenzo Nibali skal lede deres Giro d’Italia-hold, mens Richie Porte og Bauke Mollema kommer til at fungere som kaptajner i Tour de France.

Hollandske Mollema håber at kunne følge løbet i Frankrig op med jagten på en podieplads i Vuelta a España sidst på efteråret.

Det er nu kun en uge siden, at Richie Porte vendte tilbage til at køre på åbne veje igen efter en del indendørstræning i Monaco i lockdown-perioden. En periode, han beskriver ’lidt som tortur’.

- Det er en uge siden, jeg har fået tilladelse til at komme ud på vejen, og selvfølgelig brænder ilden for Tour de France, men når du går glip af ni uger med at køre på vejen, er det et chok for systemet, siger Richie Porte til VeloNews.

'En eksklusiv italiensk kalender'

Den sicilianske stjerne Vincenzo Nibali vil i modsætning til sine holdkammerater i år satse på en ren italiensk kalender, hvilket også omfatter Strade Bianche, Milano Sanremo og Tirreno-Adriatico, hvor han kan finpudse benene før oktober-måneds Giro d’Italia.

- Jeg vil fokusere på en eksklusiv italiensk kalender - stadig med Giroen som mit hovedmål. Det gør mig glad og stolt, siger Vincenzo Nibali i en udmelding fra holdet.

Nibali har tidligere udvist frustration over sammenstødet mellem Giroen og Liège-Bastogne-Liège, men chancen for at vinde en tredje lyserød trøje viste sig at være for lokkende for italieneren, der kommer til at få opbakning fra sin landsmand Giulio Ciccone, der vandt bjergklassifikationen sidste år.

Rytterne står overfor forandringer

I holdmeddelelsen kommenterer den tidligere Tour de France-vinder blandt andet også på de mange forskellige forhold, som rytterne står over for i år, i forhold til at løbskalenderen er vendt op og ned.

- Der er mange ukendte variabler både med hensyn til forberedelse og løb. For eksempel at klatre op ad Giroens høje bjerge i efteråret og køre de 300 kilometer i Milana Sanremo i august – det er hidtil uset, siger Nibali og fortsætter:

- Men jeg kan godt lide nye udfordringer, og ønsket om at sætte et nummer på ryggen igen er stort. Jeg er motiveret og frem for alt optimistisk for, at jeg kan vende tilbage til at gøre det, vi ryttere og fans elsker – cykelløb.

Han bakkes op af holdkammeraten Richie Porte.

- Det vil bestemt være som at udforske nyt land, når Touren skal køres i september. Jeg er ikke sikker på, hvordan det bliver anderledes, men jeg forventer ikke, at det er så varmt som normalt, og vejret er måske lidt mere lunefuldt i bjergene.