Cykling

Michelle Lauge Quaade ked af udfaldet i voldssag

Den danske cykelrytter Michelle Lauge Quaade er ked af, at voldssagen mod Michael Sandstød endte med en frifindelse.

En 15 måneders lang voldssag er nu afsluttet med det resultat, at tiltalte Michael Sandstød er blevet frifundet for anklagerne om vold mod Michelle Lauge Quaade.

Det var naturligvis ikke udfaldet, Quaade havde håbet på.

- Jeg selvfølgelig ked af, at sagen er blevet vurderet på denne måde og med dette udfald. Jeg var klar over, det kunne ske, men jeg ville ikke give op, fordi jeg synes, sagen var så vigtig både for mig personligt, men også i det store billede. Det er meningen, det skal være sjovt at cykle, og ingen må nogensinde være bange for at tage kontakt til dommere, kommissærer eller ledere i fald, der er sket en fejlkendelse, skriver hun i en pressemeddelelse.

Under et skænderi tog Sandstød fat i Quaades arm, og det fik hende til at melde ham for vold. Dommen faldt onsdag, og eftermiddag, og selvom mærkerne på Quaades arm var tydelige, var det altså ikke nok til en dom.

- Desværre var billeder af mine blodunderløbne mærker målende 5x10 centimeter på højre overarm ikke nok, ej heller en lægelig udtalelse fra udredningen på skadestuen den efterfølgende dag, hvor diagnoserne 'Kontusion af overarm og Overgreb ved korporlig vold' blev ført til min journal, skriver Quaade.

Skulle ikke have været i medierne

Dommen i sagen faldt onsdag efter et langt forløb, hvor sagen også nåede pressen.

- Jeg har været så ked af at kunne læse Sandstøds beretninger i pressen, hvor jeg er blevet udstillet som aggressiv, truende og hidsig – og ja, selvfølgelig blev jeg oprevet, men først efter jeg mærker, at han tager så hårdt fat i mig. Et greb, han selv har erkendt både i pressen og i retten. Erkendelsen af dette var i øvrigt heller ikke nok til en dom, skriver Quaade i pressemeddelelsen.

Men det har ikke været Quaades ønske, at sagen skulle nå medierne.

- Jeg har hele tiden afvist at udtale mig om noget som helst konkret i sagen for netop at undgå en offentlig debat og uretmæssig heksejagt. Det er ikke mig, der har valgt at udtale mig til pressen undervejs om den konkrete sag, men Sandstød selv. Jeg har udelukkende ønsket, at retssagen skulle køre så diskret som muligt, så retfærdighed kunne ske fyldest, skriver hun.

Aflysning berører Quaade

I oktober 2019 kom det frem, at Sandstød ville aflyse seksdagesløbet, der skulle køres i januar 2020 af 'personlige årsager'. Hvorfor er ikke blevet uddybet.

- De nylige udtalelser om min skyld i aflysningen af seksdagesløbet 2020 berører mig meget dybt. Det har hele tiden været min hensigt at holde denne sag retmæssig og udelukkende mellem de implicerede, og hvad der er skrevet i pressen og konsekvenser deraf, kan ikke stå for min regning, skriver Quaade.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Michael Sandstød, der ikke har nogen kommentarer til sagen.