Tour de France

Colombianske ryttere skal søge dispensation for at køre Tour de France

Den colombianske regering har forbudt flyvninger ud af landet til 31. august, og det påvirker blandt andre landets cykelryttere.

Coronapandemien har sat en stopper for nogle af sportens største begivenheder verden over. Men Tour de France skal køres - dog ikke uden bump på vejen.

De colombianske ryttere heriblandt Egan Bernal, Nairo Quintana og Rigoberto Uran er løbet ind i et problem.

Den colombianske regering har forbudt flyvninger ud af landet indtil 31. august - to dage efter starten på Tour de France - på grund af coronapandemien.

Nu afhænger deres deltagelse af at få godkendt en udrejsedispensation af regeringen.

Det første World Tour-løb, Strade Bianche, starter allerede 1. august, og rytterne skulle efter planen have rejst til Europa i juli. Men om det bliver muligt, er nu op til de colombianske myndigheder at bestemme.

Agent tror på dispensation

Giuseppe Acquadro, som er agent for mange af de colombianske ryttere, er ifølge Cyclingnews urolig over udrejseforbuddet, men han har fortalt cykelmediet, at han er optimistisk omkring en specialtilladelse til at rejse til Europa - muligvis ved at rejse sammen i et privatfly.

- Lad os håbe, de får en specialtilladelse til at rejse. De er atleter, og at køre i Europa er også deres job, så det er vigtigt for dem, siger Acquadro til Cyclingnews.

Og agenten tror da også, at den colombianske regering siger god for dem.

- De ved, at Egan Bernal, Nairo Quintana og Rigoberto Uran og de andre ryttere skal køre Tour de France i Europa. Det er godt for nationens moral under coronakrisen, hvis de skal køre, så jeg tror, der bliver givet dispensation til at rejse, siger Acquadro.

Ifølge Acquadro har Rigoberto Uran et godt forhold til præsidenten og sportsministeren, og han er sikker på, det kan bidrage til at finde en løsning.