Cykling

Cort fik S-politiker på nakken efter kritisk tweet: - Ikke verdens pæneste opslag

Magnus Cort fik socialdemokratiske politikere til tasterne efter et kritisk tweet om klimaministeren, Dan Jørgensen.

Det var egentlig ikke tiltænkt at skulle være så alvorligt eller kontroversielt.

Men cykelrytteren Magnus Cort fik mere opmærksomhed end forventet, da han skrev et tweet om klimaminister Dan Jørgensens interview i magasinprogrammet Lippert på TV 2 NEWS.

- Jeg var lidt overrasket over, at det, jeg skrev på twitter, fik så meget opmærksomhed, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Det var ovenstående tweet, Magnus Cort fik mere opmærksomhed end forventet for.

I interviewet får Dan Jørgensen sagt "gigabyte" i stedet for "gigawatt" – en forskel, som Magnus Cort siger, han godt ved, at Dan Jørgensen selvfølgelig kender. Hans deling af klippet bundede i underholdningsværdien i det.

- Jeg kan godt se, at det ikke er verdens pæneste opslag, men jeg tænkte det nok lidt mere sjovt. Klippet var bare lidt sjovt, og så tænkte jeg, jeg lige skulle skrive et eller andet, siger Magnus Cort.

- Andre gange har jeg også skrevet noget, men der er aldrig kommet noget ud af det.

’Jeg åbnede spurten med 200 byte tilbage’

For at underbygge sit forsøg på at lave en joke, laver Magnus Cort en sammenligning mellem Dan Jørgensens fortalelse og et tænkt eksempel fra et interview, Magnus Cort selv kunne have givet.

Magnus Cort erkender efterfølgende til TV 2 SPORT, at han måske kunne have grebet situationen anderledes an.

- Det er jo ikke nogen god debat, jeg starter. Jeg har jo ikke nogen forslag, men ja, jeg havde heller ikke tænkt det som en større debat, siger Magnus Cort.

Tager kritikken til sig

En af de twitter-brugere, der retter kritik mod Magnus Cort, er Socialdemokratiets politiske ordfører og folketingsmedlem, Jesper Petersen.

- Gode Magnus. Hvis du er uenig med ham, er det jo bare med at argumentere. Vi kunne også grine sammen over en sjov fejl. Men det er jo menneskeligt. Skal vi være sådan et land, hvor man latterliggør og tilsviner, hvis en i øvrigt dygtig politiker siger et galt ord?, skriver han.

Den kritik forstår cykelrytteren godt, og han medgiver, at han fremadrettet skal være mere konstruktiv i sine udtalelser.

- Jeg har måske et ansvar, og jeg bliver nok nødt til at tage det lidt mere seriøst, når jeg siger noget, fordi jeg har et navn og har nogle flere følgere, siger Magnus Cort.

- Det var jo mest bare tiltænkt som en joke, men det kan godt være, at jeg næste gang skal være lidt mere konstruktiv.

Cykelrytteren, der til daglig bor i Andorra, fortæller, at han bruger meget af sin fritid på netop at følge med i klimadebatten både på verdensplan og i Danmark.