Cykling

Tom Dumoulin melder sig ud af bevægelse for troværdig cykelsport

Tom Dumoulin har meldt sig ud af MPCC, efter bevægelsen ikke reagerede på, at Paris-Nice blev gennemført. Vincent Jannink / Ritzau Scanpix

Det er blandt andet bevægelsens manglende reaktion på, at Paris-Nice blev gennemført, der har fået hollænderen til at melde sig ud.

Et af de sidste sportsarrangementer, der blev afviklet, inden coronapandemien lukkede alt ned i marts, var cykelløbet Paris-Nice.

Selvom løbet tog sine forholdsregler og samtidig aflyste sidste etape, så kom arrangørerne allerede den gang i modvind for ikke at aflyse løbet helt.

'Bevægelsen for en troværdig cykelsport', MPCC, forholdt sig dengang også tavs, og det koster dem nu et profileret medlem. Den tidligere verdensmester i enkeltstart Tom Dumoulin har nemlig meldt sig ud af bevægelsen.

- Jeg mener, Paris-Nice var en farce. Efter min mening skulle det løb ikke være kørt, siger Tom Dumoulin til Wielerfliets.

- Der var allerede udbrudt coronavirus, men MPCC forblev passive. Deres motivation er at kæmpe for folkesundheden, men at køre fra Paris til Nice, midt i den største sundhedsrisiko på det tidspunkt, var åbenbart helt fint, siger Tom Dumoulin.

Paris-Nice blev kørt fra 8.-14. marts og blev vundet af tyske Maximillian Schachmann fra Bora-Hansgrohe.

- Hyklerisk at forblive medlem

Tom Dumoulin skiftede denne vinter fra Team Sunweb til Team Jumbo-Visma, og det har også medført nogle komplikationer i forholdet til MPCC.

Hos Team Jumbo-Visma bruger de nemlig kosttilskuddet ketoner, der ikke er på listen over forbudte stoffer. Men MPCC har tidligere på året frarådet nogle hold at bruge det, og derfor vil Tom Dumoulin ikke associeres med bevægelsen.

- MPCC kom med historien om, at ketoner er meget farlige. Jeg mener, det var var en meget hyklerisk attitude af dem, siger Tom Dumoulin.

- Og da vores hold bruger ketoner, så synes jeg, det ville være hyklerisk af mig at forblive medlem af MPCC.

Den hollandske stjerne smækker dog ikke helt med døren til MPCC, da han i samme vending støtter op om deres arbejde.

- Jeg kan virkelig godt lide MPCC's filosofi. De forfølger en renere sport og betragter ikke de nuværende dopingregler som strenge nok, siger Tom Dumoulin.

9 at de 19 World Tour-hold er fortsat medlem af MPCC. Heriblandt Tom Dumoulins tidligere hold Team Sunweb.