Cykling

Jesper Worre færdig som løbsdirektør for Danmark Rundt

Efter 23 år i spidsen er Jesper Worre afsat som løbsdirektør for Danmark Rundt. Det bekræfter Jesper Worre selv.

Jesper Worre skal ikke længere stå i spidsen for etapeløbet Danmark Rundt. Således kunne Ekstra Bladet som det første medie fortælle, at Worre er blevet afsat som løbsdirektør.

TV 2 SPORT har fået bekræftet af Jesper Worre, at han den 27. marts på et møde i Idrættens Hus i Brøndby fik beskeden om, at han fra næste år ikke længere skal arrangere den største årligt tilbagevendende sportsbegivenhed i Danmark

Til stede ved mødet var Worre selv med sin advokat. På modsatte side af bordet sad Danmarks Cykle Unions formand, Henrik Jess Jensen, sammen med DCU-direktør Martin Elleberg Petersen og Lars Moss, der står for det kommercielle i unionen.

Jesper Worre har ikke ønsket at give yderligere kommentarer til bruddet med Danmarks Cykle Union.

Efter han i 2013 blev afsat fra stillingen som direktør i DCU, fortsatte han med at koncentrere sig om Danmark Rundt. Som konsulent indgik han en aftale frem til 2016, hvorefter parterne indgik en ny aftale fra 2017-2020. Den kontrakt er nu udløbet og bliver altså ikke forlænget. Dermed skal han ikke længere arrangere cykelløbet.

Løbsdirektør siden 1997

Worre har siden 1997 været løbsdirektør for det, der dengang hed Post Danmark Rundt, men 2019-udgaven blev hans sidste i spidsen for det, der undervejs i hans tid som løbsdirektør kom til at hedde PostNord Danmark Rundt.

Han nåede at være med til planlægningen af 2020-løbet, som i sidste ende blev aflyst efter at have været udsat på grund af coronapandemien.

Løbet endte med at få termin sideløbende med Tour de France, men i stedet blev det helt aflyst. Det blev en kendsgerning i sidste uge.

Den nu 60-årige Worre indstillede sin aktive cykelkarriere i 1992. Siden blev han direktør for Danmarks Cykle Union, inden han blev afsat og i stedet koncentrerede sig om jobbet som løbsdirektør.

Ekstra Bladet erfarer, at Worres exit er kulminationen på en langstrakt magtkamp i DCU.

Ritzau har været i kontakt med DCU-direktør Martin Elleberg Petersen, der ikke vil bekræfte Worres exit. Han siger, at parterne er i dialog.