Cykling

Hamilton venter 'mørke ting' om sig selv i Armstrong-dokumentar

Lance Armstrongs tidligere holdkammerat Tyler Hamilton kritiserer den nye dokumentarserie 'LANCE', som han mener er fyldt med mangler.

Du kan se dokumentaren 'LANCE' på TV 2 og TV 2 PLAY i juli.

Der bliver lige nu rippet op i et af cykelsportens mørkere kapitler.

Cykelfans får i ESPN's nye dokumentarserie 'LANCE' historien om Lance Armstrongs tid i cykelsporten. Men det skaber ikke lige stor glæde alle steder.

Armstrongs tidligere holdkommarat Tyler Hamilton forholder sig kritisk til det første afsnit af i alt to, som havde premiere søndag.

- Jeg ville elske at se mere af sandheden, siger Tyler Hamilton, da han gæstede podcasten Off The Ball.

Hamilton efterlyser mange flere svar på "hvad, hvorfor og hvordan".

- Det er ikke, fordi det skal gå mod Lance, men bare for fremtiden inden for cykelsporten - for de yngre generationer. Jeg synes ikke, vi har hørt nok om fortiden fra ham eller fra en masse andre, siger Hamilton.

Tyler Hamilton har selv tidligere udleveret en masse af disse hemmeligheder omkring sig selv, doping og Lance Armstrong. Det gjorde han i bogen 'The Secret Race' fra 2012. Hamilton vidnede også i den store retssag mod Armstrong.

Fra hjælperytter til konkurrent

Den 49-årige eks-cykelrytter Tyler Hamilton ejer nu en coaching-virksomhed. Han fortæller, at han i dag er langt væk fra den nuværende cykelscene.

Men engang var han et de største navne.

Jeg venter på de mørke ting, det er helt sikkert. Fordi der var nogle mørke ting - med ham, med mig, med mange folk

Tyler Hamilton

I sine store dage var han en del af U.S. Postal-holdet, som Armstrong var kaptajn for, fra 1998 til 2002. Derefter skiftede han til Bjarne Riis' CSC-hold. Her skulle den nu tidligere hjælperytter pludselig kæmpe mod Armstrong.

Men det blev ikke til mange kampe.

I 2004 blev Hamilton taget for doping og udelukket fra sporten i to år. Da han kom tilbage, gik der ikke længe, før han i 2009 blev taget for doping igen og blev udelukket i otte år. Det fik ham til at indstille karrieren.

Ukomplette historier og halve sandheder

Han mener, at den første halvdel af dokumentarserien efterlader én med mange usagte ting. De mørke dage i cykelsportens fortid er stadig halvt begravet i ukomplette historier og rygter, fortæller han i podcasten.

- Der er så mange halve sandheder som: "Jeg var dopet fra her til her, og så stoppede jeg" - og alt det der, siger Hamilton i podcasten.

- Vi har brug for flere detaljer i alt det her. Ikke kun fra Lance, men fra en masse af de her individer. Der er stadig en masse, der mangler at blive sagt. Jeg venter på de mørke ting, det er helt sikkert. Fordi der var nogle mørke ting - med ham, med mig, med mange folk, siger Hamilton.

Hamilton fortæller, at han håber, vi aldrig nogensinde kommer til at se "noget som dette" igen i sporten. Men det kræver, at vi får alt fortalt i serien.

- Hvis vi ikke finder ud af, hvad der skete i fortiden og hvordan det skete, så kommer det til at se ske igen. Bare vent, start stopuret, siger Hamilton.

Anden halvdel af 'LANCE' bliver vist på amerikansk tv på søndag.