Cykling

Nordmand skal i sin debut lede INEOS til Tour de France-sejr

Egan Bernal og Geraint Thomas er sammen med Chris Froome de tre, der kæmper om kaptajnrollen til årets Tour de France.  Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Gabriel Rasch er blevet ny chefsportsdirektør for Team INEOS til Touren: - Jeg har hovedansvaret for alt det taktiske.

Når verdens mest profilerede cykelhold Team INEOS senere på året stiller til start ved verdens mest prestigefulde løb bliver det med en debutant i førersædet.

Cykelstjernerne Egan Bernal, Geraint Thomas og Chris Froome har nemlig fået at vide, hvem der skal lede holdet til deres ottende Tour de France-sejr.

Manden med de store beslutninger bliver norske Gabriel Rasch, der som tidligere professionel rytter aldrig selv har deltaget i det store franske løb.

- Det er en skræmmende glæde, fordi det er et stort ansvar. Det betyder, at jeg har hovedansvaret for alt det taktiske. Det er tydeligt, at der er stor tillid fra holdets ledelse, siger Gabriel Rasch til TV 2 Norge.

En stor udfordring venter

Tidligere i år mistede Team INEOS deres respekterede chefsportsdirektør, Nicolas Portal da han pludselig fik et hjerteanfald. Inden da var Rasch sportsdirektør for holdet, men nu skal han forsøge at udfylde Portals ledende rolle på verdens største cykelscene, når Tour de France går i gang den 29. august.

Til den tid venter der nordmanden lidt af en udfordring, da Team INEOS har flere store cykelegoer, der alle bejler til at tage sejren i årets Tour.

Når Gabriel Rasch skal vælge, hvem der skal lede holdet til sejr, har han flere gode muligheder at vælge imellem. Team INEOS tæller blandt andet sidste års vinder af Tour de France, Egan Bernal, Tour-vinderen fra 2018, Geraint Thomas, og sidst men ikke mindst den firedobbelte vinder, Chris Froome.

- Det er for tidligt at sige, hvem der bliver vores leder, og om vi skal have to eller tre. Vi har tre ryttere, som alle på papiret har det, der skal til for at vinde Tour de France, siger Rasch.

Ifølge britiske Sky Sports, har alle tre ryttere fået at vide, at de skal forberede sig på at blive kaptajn under Touren.

Alle vil vinde

Stjernerytterne har da også selv gjort det klart, hvad deres ambitioner er hver især.

Egan Bernal har udtalt, at han ikke ønsker at ofre sig for nogen af de andre. Geraint Thomas har sagt, at Tour de France er hans største mål i denne sæson. Froome har for nyligt fortalt italienske Sky Sports, at han er klar til at være leder, når Touren starter.

- Det vigtigste er, at holdet vinder. Vejen vil bestemme resten, siger Gabriel Rasch.

Årets udgave af Tour de France bliver kørt fra den 29. august med start i Nice og frem til den 20. september.