Cykling

Tour-profil frygter ikke tilskuerløst løb: - Vi har prøvet det før

Emanuel Buchmann tror på, at rytterne nok skal komme igennem Tour de France, selvom det bliver med et begrænset antal tilskuere. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Selvom det langt fra ville være ideelt, hvis Tour de France bliver kørt uden tilskuere, er Emanuel Buchmann dog ikke så bekymret for det.

Normalt er der titusindvis af tilskuere til en start på et Tour de France – også kaldet Grand Depart.

Men det kan blive et problem, som det ser ud lige nu. I slutningen af april meddelte den franske regering, at sportsbegivenheder med forsamlinger på 5000 mennesker eller flere er forbudt frem til september.

Dette betyder, at forbuddet stadig gælder 29., 30. og 31. august, hvor Touren begynder. Tilskuermængden kan derfor kommer til at mangle eller være stærkt begrænset, men ifølge tyske Emanuel Buchmann, der blev nummer fire i sidste år Tour, er rytterne i stand til at klare et scenarie som dette.

- Vi har allerede kørt mange løb, hvor der ikke er så mange tilskuere. Ved UAE Tour i Abu Dhabi er der næsten ingen tilskuere i siden af vejen. Så det er ikke noget nyt for os, siger Emanuel Buchmann ifølge VeloNews.

- Det er helt sikkert ikke rart, men vi er også vant til det. Vi deltager ofte i konkurrencer, hvor der er begrænset adgang for tilskuerne. Det vil være en mærkelig følelse, men vi kan helt sikkert godt køre uden tilskuere.

Buchmann fortæller videre, at han forbereder sig, som han normalt ville gøre. Derudover agter han at køre sig på podiet i år og dermed forbedre sin fjerdeplads fra 2019.

Man ikke kan forestille sig disse begivenheder uden tilskuere

Rozana Maracineanu, fransk sportsminister om Touren og French Open

Minister kan ikke forestille sig Touren uden tilskuere

I forhold til et Tour de France med eller uden tilskuere er intet dog afgjort endnu.

Den franske sportsminister, Rozana Maracineanu, håber nemlig for alt i verden på, at det vil være muligt for tilskuere at se Tour de France live.

- Mit største ønske er, at der vil være et publikum ved French Open og Tour de France, da man ikke kan forestille sig disse begivenheder uden tilskuere, har hun tidligere sagt ifølge RTL.

Touren er blevet udskudt, så løbet nu står til at begynde 29. august og vare til 20. september.

Før skulle Touren være startet 27. juni i Nice med slutdato 19. juli, men nu er starten skubbet til slutningen af august.