Cykling

Froome ved ikke, hvem der bliver Tour-kaptajn hos INEOS

Geraint Thomas, Egan Bernal og Chris Froome har alle meldt sig klar til Tour de France. Men hvem der bliver kaptajn er et åbent spørgsmål.

De har alle tre prøvet det før – at stå på den øverste podieplads i Paris, når Tour de France efter tre uger er afgjort.

De har også alle sagt, at de gerne vil prøve det igen. Derfor stiller Team INEOS til start med tre kaptajner, når løbet bliver skudt i gang 29. august.

Selvom Chris Froome vil gøre alt i verden for at vinde, ved han ikke, om det bliver ham, der kommer til at lede holdet.

- Jeg ved heller ikke, hvordan vi gør det (kører Touren med tre kaptajner red.), men i sidste ende er vi professionelle, og vi er venner. Vi bliver nødt til at arbejde sammen, finde en løsning og respektere vores mål. Det er klart, at hver af os vil vinde, men det vigtigste er, at vi vinder, siger Froome til Sky Sports Italia.

- Jeg er helt sikkert klar til Touren, og jeg er klar til at være en leder. Det vigtigste er bare, at holdet vinder. Det er det, det handler om. Løbet på vejen vil beslutte resten.

Bernal vil ikke ofre sig

Meldingen fra Chris Froome stemmer dog ikke helt med den, som den forsvarende Tour-vinder, Egan Bernal, har sagt.

Efter alt det, han har været igennem, vil det være den bedste måde at komme tilbage på

Bernal om at Froome vil vinde sin femte titel

I starten af maj blev han citeret for, at han i hvert fald ikke frivilligt kommer til at ofre sig for de to briter.

- Jeg er ung, jeg har allerede vundet Tour de France og jeg vil ikke spilde chancen for at vinde det igen, det er helt sikkert. At ofre mig selv, hvis jeg er på 100 procent - det tror jeg ikke kommer til at ske, sagde Egan Bernal dengang.

Ved mere efter de første etaper

Men Bernal kan også godt se det fra sine to britiske holdkammeraters synspunkt. Derfor må de første bjergetaper afgøre det.

- Jeg kan også godt forstå, at Chris Froome vil vinde sin femte titel. Efter alt det, han har været igennem, vil det være den bedste måde at komme tilbage på, siger Bernal i interviewet.

- Når vi har kørt de første etaper, kan vi hurtigt se hvilken form Froome, Thomas og jeg selv er i. Derefter vil det blive klarere. Men selvom jeg er den forsvarende vinder, kan jeg ikke på nuværende tidspunkt sige til mit hold, at jeg er den eneste leder - som jeg sagde, kan jeg sagtens forstå Froome og Thomas' rolle på holdet.

Tour de France køres fra 29. august til 20. september.