Cykling

Tour-profil knuste rekord - nu er den erklæret ugyldig

Den tyske rytter troede, at han havde afsluttet udfordringen i en ny hurtigste tid på 7 timer og 28 minutter.

Emanuel Buchmanns nye Everest-rekord er blevet betragtet som ugyldig af arrangørerne bag udfordringen.

Tyskeren troede ellers, at han havde slået den bedste tid nogensinde med hele 12 minutter. En udfordring, der lyder på, at der skal cykles 8.848 højdemeter, hvilket svarer til stigningen på Mount Everest.

Sidste års nummer fire i Tour de France klarede udfordringen på 7 timer og 28 minutter. En tid, der var mere end 10 minutter hurtigere end amerikanske Keegan Swensons rekord på 7 timer og 40 minutter.

Hells 500, der har overvåget Everesting-rekordforsøgene, har efterfølgende sagt, at Buchmanns rekord ikke tæller, da hans første stigning foregik på den ene side af bjerget, mens han resten af tiden kørte op ad den anden side.

Det betyder, at turen ikke kun har fundet sted på én stigning, som reglerne siger.

Derudover er de 7 timer og 28 minutter heller ikke korrekt. Arrangørerne siger, at tyskeren først ramte de 8.848 meters højde efter 7 timer og 51 minutter – hvilket er ti minutter langsommere end Swenson.

- Fantastisk kørt, virkelig fantastisk! Men desværre falder der ingen rekord i dag, sagde Hells 500 efterfølgende.

En hård udfordring

Buchmann cyklede i alt 162 km, og forbrændte 6870 kalorier undervejs. Og ifølge Bora-Hansgrohe indtog tyskeren 7 barer, 6 geler og 11 bidons i løbet af udfordringen.

- Det var en af ​​de sværeste ting, jeg nogensinde har gjort, sagde Buchmann efterfølgende og tilføjede:

- Jeg troede ikke, det ville skade så meget mod slutningen. I begyndelsen fandt jeg en god rytme og besluttede derefter at presse på.

- Efter 7000 meters klatring begyndte jeg for alvor at føle mine muskler, og de sidste 1000 meter var grusomme. Men der var også nogle fans derude, og deres støtte skubbede mig mod målet.

For et godt formål

Det var ikke kun for at udfordre sig selv på fysikken, at Emanuel Buchmann tog Everest-udfordringen op.

Formålet var at samle penge ind til Deutsche Kinderhilfswerk - en tysk velgørenhedsorganisation for børn i nød.

- Som professionel er der normalt ikke tid til at gøre så skøre ting. Det kan overhovedet ikke sammenlignes med at køre løb, men jeg synes, at det var en stærk præstation, der viser, at vi (holdet red.) er klar til Touren. Men det er også vigtigt for mig, at folk ikke glemmer, hvorfor jeg gjorde det. Velgørenhed.

Den næste helt store udfordring for Emanuel Buchmann bliver årets Tour de France, der køres fra den 29. august til den 20. september.