Cykling

- Vi er en del af problemet med ulighed, siger USA's cykelforbund

Det amerikanske cykelforbund indrømmer, at de indtil videre ikke har gjort nok for at skabe lighed for alle i den professionelle cykling.

Støtten til den dræbte George Floyd og hele debatten om sorte menneskers rettigheder er de seneste dage poppet op rundt om i verden.

Sportsstjerner og organisationer har vist deres støtte. Nu tager USA's cykelforbund skridtet videre.

I et opslag på Twitter indrømmer de, at de er med til at bidrage til uligheden i sporten. Men det vil de nu gøre noget ved.

- Som leder af det amerikanske cykelfællesskab forstår USA Cycling, at vi er en del af problemet med ulighed og misrepræsentation i vores sport. Ingen mængde af ord kan ændre fortiden.

- Vi må bruge vores position til at handle, omfavne, løfte og køre med vores sorte medlemmer i cykelfamilien for at sikre lighed, retfærdighed, gennemsigtighed og værdighed.

- At cykle er et privilegium til sikkert at udforske gader og stier i dette land. VI er stolte af at være ambassadører for dette privilegium.

- USA Cycling vil bruge sin stemme og sin position som det nationale styrende organ for en sportsgren, der fortsætter med at vokse i, hvor inkluderende det er og holder fast i at ville skabe de nødvendige ændringer.

- Vi cykler med dig. Fordi #BlackLivesMatters (sorte liv er noget værd red.)

Indtil videre har det amerikanske cykelforbund ikke kommet med konkrete bud på, hvad de vil gøre for at rette op på skævvridningen, og hvordan de vil sikre lighed, værdighed og retfærdighed.

Udskyder OL-udtagelse

Til at starte med har de dog valgt at udskyde et planlagt arrangement oven på ovenstående besked og weekendens mange demonstrationer, blandt andet i Colorado Springs, hvor forbundet har hovedsæde.

Tirsdag var det ellers planen, at USA Cycling til arrangementet skulle udtage og offentliggøre, hvilke atleter der skal udgøre USA's OL-hold, når legene skal afholdes næste sommer.

Men en talsmand har ifølge Cyclingnews været ude at sige, at man skal være tonedøv, for at gennemføre det, og dermed må de amerikanske cykelryttere vente lidt endnu med en afklaring.

Hvor længe forbundet vælger at udskyde arrangementer, forlyder der intet om endnu.