Cykling

Mørkøv jagter OL-guld i 'det ultimative baneløb'

Michael Mørkøv sluttede på sjettepladsen, sidst parløb var på OL-programmet. Nu glæder han sig til at køre efter guldet ved næste års Olympiske Lege.

Siden den spæde start på cykelkarrieren har disciplinen parløb været Michael Mørkøvs favoritdisciplin.

Nu kan han se frem til endnu en gang at skulle deltage i det, når det ved næste års OL er tilbage på programmet. Det sker efter det har været fraværende ved de seneste to Olympiske Lege i London og Rio.

Jeg vidste, at det her er min sidste chance for at gå efter en guldmedalje i parløb

Michael Mørkøv

Og det er noget den danske veteran ser frem til. I et interview med VeloNews kalder han det ligefrem for, 'en af de bedste nyheder' han nogensinde har fået i karrieren.

Det er da også den disciplin sammen med holdforfølgelse, han fokuserede på i starten af sin karriere, hvor det blandt andet blev til podiepladser ved verdensmesterskabet i 2007 og 2008 samt en sølvmedalje ved de olympiske lege i 2008 i holdforfølgelse.

Så banecykling er noget, der passer ham godt. Og parløbet med 200 omgange svarende til 50 kilometer er et krævende et af slagsen.

- Parløb er det ultimative baneløb. Du har brug for alle slags færdigheder for at være en god parløb-rytter. Du skal være rigtig god taktisk. Du skal være rigtig god teknisk. Du skal have en meget god udholdenhed. Du skal være hurtig til sprints. Du skal være i stand til at arbejde sammen med en partner. Det er en meget kompleks begivenhed i mine øjne, siger han til VeloNews.

Drømmen blev sat på pause

Ved OL i 2008 sluttede han på sjettepladsen med sin daværende makker Alex Rasmussen. Og året efter blev de verdensmestre i parløb. Så da det blot nogle få måneder efter blev annonceret, at det ikke længere ville være på det olympiske program, følte danskeren, det var som at blive 'ramt af en stor sten' i ansigtet.

Med parløbet fjernet fra programmet, var OL-drømmen slukket. Han blev dog positivt overrasket, da den Olympiske Komité otte år senere igen tilføjede det til programmet.

- Jeg blev rigtig, rigtig, rigtig glad. Jeg ved, at det her er min sidste chance for at gå efter en guldmedalje i parløb, så jeg er gået målrettet efter det, lige siden det blev annonceret, at det kom tilbage.

Og med Lasse Normann Hansen som sin makker hentede han to sejre i netop parløb ved World Cuppen og blev europamester sidste år. I år tog de to et step op og kan nu kalde sig verdensmestre i disciplinen.

Næste år kan meget vel blive sidste gang, den 35-årige dansker deltager ved OL. Men da Mørkøv også er landevejsrytter og deltager ved Tour de France, så bliver det en pakket sommer for veteranen.