Tour de France

Valverde melder sig klar til Touren: - Jeg føler mig som en 30-årig igen

Alejandro Valverde og Enric Mas skal dele kaptajnrollen mellem sig i Tour de France, imens Marc Soler bliver leder i Giro d’Italia.

Rytterne holder sig klar i startbåsene og venter bare på, at startskuddet for cykelsæsonen lyder på ny.

Coronapandemien har udsat hele cykelsæsonen til efteråret, hvor årets Tour de France, der nu køres fra 29. august til 20. september, igen bliver det helt store omdrejningspunkt.

Spanske Team Movistar annoncerede onsdag, hvordan de agter at få succes i det store franske etapeløb. Det skal ske med en delt kaptajnrolle mellem Alejandro Valverde og Enric Mas.

Og førstnævnte kan ikke vente med at komme i gang.

- Det var meget mærkeligt, da det (pandemien, red.) hele startede, og det har stået på i meget længere, end vi havde troet. Men jeg er meget opsat på at komme tilbage og køre løb. Jeg har det som om, at jeg er 30 igen, siger den nu 40-årige spanier til holdets hjemmeside.

- Det kommer til at blive mærkeligt, da dette aldrig er sket før, og ingen ved, om de kommer til at være svage i starten, midten eller slutningen af Tour de France. Men det er helt sikkert, at alle kommer til at være særdeles motiverede.

Vil vriste VM-trøjen fra Mads Pedersen

Tour de France bliver dog ikke det eneste mål for cykelveteranen.

På grund af omrokeringerne i cykelkalenderen starter VM-ugen samme dag, som Tour de France slutter. Derfor fortsætter Valverde direkte fra Touren og videre til verdensmesterskaberne.

- Normalt kommer jeg ud af Tour de France i meget god form og slapper derefter lidt af, går nogle ture og kører så Clasica San Sebastian, hvilket har været ideelt for mig tilbage i tiden. Men dette bliver anderledes i år, siger Valverde.

Spanieren siger videre, at han vil forsøge at genvinde VM-trøjen, som han bar i 2019-sæsonen, indtil Mads Pedersen vandt.

VM i landevejscykling køres i år i Schweiz på en særdeles kuperet rute.

Du kan se Tour de France og VM på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.