Cykling

Froome motiveret af unge ryttere: - De får os til at ligne gamle mænd

Remco Evenepoel, Tadej Pogacar og Ergan Bernal er ryttere, der inspirerer Chris Froome til at blive bedre end nogensinde før.

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome er klar til at klikke skoene i pedalerne og kæmpe med om sejren i årets Tour de France.

Det er noget, han ikke fik lov til det seneste år, da et slemt styrt i Critérium du Dauphiné med 60 kilometer i timen satte ham ud af spil.

Det føles, som om den tvungne pause på seks eller syv måneder af cyklen har givet mig ekstra energi

Chris Froome

Efter styrtet har han kæmpet hårdt for at komme tilbage. Og den nye generation af talentfulde, unge ryttere har været med til at hæve barren og motivere ham i forsøget på at blive bedre end nogensinde før.

- Det er sandt, at en ny generation har rejst sig, og de får os til at ligne nogle gamle mænd. Ryttere som Remco Evenepoel, Tadej Pogacar og Egan Bernal er fænomenale. Det er svært at tro, hvor godt de klarer sig i så ung en alder. Jeg ser det som noget fantastisk, siger han til det hollandske magasin Helden ifølge Cyclingnews.

Team INEOS-rytteren er da også sikker på, at det er en nødvendighed for resten af feltet at gentænke måden, de både træner og spiser på, hvis ikke de skal efterlades i de unge talenters støv. Og dermed kan rytterne ikke blive ved med at forberede sig til de store løb, som de plejer.

- De gør også cykling udfordrende for os oldies. Barren er hævet af disse supertalenter, og vi bliver nødt til at matche det. Vi er nødt til at se efter forbedringer på alle niveauer. Hvis vi ønsker at besejre disse unge fyre, bliver vi nødt til at skubbe til vores grænser.

Karrierens milesten

Og den motivation har Froome taget med i kampen for at blive klar til årets Tour de France. Men en endnu stærkere motivation har for ham været udsigten til at kunne hente sin femte Tour-sejr og dermed tangere rekorden for flest sejre gennem tiden.

"En milesten i karrieren" og "noget unikt" er ord, Froome bruger om muligheden for at vinde.

Hans viljestyrke til at hente sejren er en stor, og han føler, han er klar til det.

- Det føles som om, at den tvungne pause på seks eller syv måneder af cyklen har givet mig ekstra energi. Når jeg er færdig med mine lange træningspas nu, føler jeg ingen træthed dagen efter. Faktisk er jeg ivrig efter at presse mine grænser igen om morgenen. Jeg er så frisk i hovedet.

Froomes tidligere Tour-sejre er hentet i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Hvis det lykkes briten at tage sejren i årets Tour, vil han komme op på siden af navne som Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

Tour de France skal køres fra 29. august til 20. september.