Tour de France

Topsprinter fravælger igen Tour de France

Arkéa Samsics sprinter Nacer Bouhanni har igen sagt nej til Tour de France, da han ikke mener, at ruten passer til ham.

Når dette års Tour de France skydes i gang i slutningen af august, bliver det igen uden Nacer Bouhanni.

Den franske sprinter har ikke deltaget de seneste to år, og fredag fortæller han, at det heller ikke bliver tilfældet i 2020.

- Dette er en fælles beslutning mellem Arkéa Samsic-holdet og mig, og den er overvejet nøje, siger han til holdets hjemmeside.

- Det var en tanke, jeg fik, da jeg så rutepræsentationen. Jeg indså hurtigt, at det først og fremmest var en rute, der var målrettet klatrene. Jeg drømmer stadig om Tour de France, og det er stadig et af mine store mål at opnå en etapesejr der. Men jeg ville ikke have 100 procent mulighed for det i dette løb.

Quintana og Barguil fører Tour-holdet an

Det franske hold vil i stedet satse på klassementet og etapesejre, som Nairo Quintana og Warren Barguil blandt andet skal skaffe. Det siger holdets daglige leder, Emannuel Hubert.

Han fortæller desuden, at han respekterer Bouhannis beslutning.

- Jeg er ikke overrasket over Nacers ærlighed, da jeg har lært manden bag rytteren at kende. Hans ærlighed og tilstand skal have stor ros, siger Hubert.

Bouhanni vil nu rette fokus mod Milano-Sanremo samt EM på landeveje, hvis det bliver kørt.

Den franske topsprinter deltog senest i Tour de France i 2017, da han kørte for Cofidis-holdet, hvor hans bedste placering var en femteplads på sidste etape til Paris. Derudover endte han hele syv gange i top-10.

Bouhanni skiftede til Arkéa Samsic fra Cofidis inden denne sæson og har allerede skaffet to etapesejr samt en pointtrøje i Saudi Tour.