Cykling

- Tom Dumoulin har toppet, siger tidligere hollandsk stjerne

Tom Dumoulin kan ikke længere jagte Grand Tour-sejre, mener landsmanden Michael Boogerd. Luk Benies / Scanpix Denmark

Michael Boogerd synes, at Tom Dumoulin virker nervøs og ophidset. Han tror ikke, Dumoulin længere har, hvad der skal til for at vinde en Grand Tour.

Med sine 29 år burde Tom Dumoulin egentlig fysisk være i sin karrieres bedste år.

Men de seneste sæsoner har resultaterne haltet for hollænderen, der stadig jagter succes i Grand Tours og særligt Tour de France.

Den mission kan dog blive svær at fuldføre, mener den tidligere hollandske klassikerstjerne Michael Boogerd.

- Jeg tror, ​​Tom har nået et højdepunkt i sin karriere. Han har haft vidunderlige år, og jeg håber, at han vender tilbage til det gamle niveau, siger Michael Boogerd i den hollandske podcast Bureau Sport.

- Men med alt, hvad han har oplevet... Hver gang han kører, og jeg ser ham, synes jeg, han ser meget anderledes ud, end da han vandt Giroen.

Tom Dumoulin lykkedes med at vinde Giro d’Italia i 2017. I 2018 blev han nummer to både i den italienske Grand Tour og i Tour de France.

Hvor 2017 og 2018 gav store forhåbninger for Tom Dumoulins klassementsdrømme, så blev 2019 et mareridtsår.

Virker sur og ophidset

Hollænderen måtte udgå af Giro d’Italia efter et slemt styrt, der særligt gik ud over det ene knæ, og Tom Dumoulin kom sig aldrig rigtigt over den skade.

Han sluttede allerede sæsonen i juni, da han udgik af Criterium du Dauphiné.

Tom Dumoulins hidtil eneste Grand Tour-sejr kom i 2017, da han vandt Giro d'Italia foran Nairo Quintana og Vincenzo Nibali

Forud for denne sæson er den tidligere verdensmester i enkeltstart så skiftet fra Team Sunweb til hjemlandets Jumbo-Visma for at blive en del af deres stærke Grand Tour-setup, der i efteråret sikrede Primoz Roglic sejren i Vueltaen.

Men efterveerne fra de mange hårde oplevelser kan blive svære at ryste af sig for Tom Dumoulin, mener Michael Boogerd

- Før alt det gik tingene godt. Alt var en gave, og han kørte uden stress og uden pres. Nu er han ophidset. Når du ser ham, ser du en nervøs og anspændt person. Det ved jeg, for sådan blev jeg selv.

Det er kun få uger siden, Tom Dumoulin selv åbnede for, at han måske snart skal prøve noget andet end at jagte klassementssejre. Hollænderen vil nemlig nå at køre bostensklassikere, inden han slutter sin karriere.

Jumbo-Visma har tidligere meldt ud, at de vil forsøge at bryde Team INEOS-dominansen i Tour de France ved at stille til start i årets udgave med sine tre store klassementsstjerner.

Foruden Tom Dumoulin er det sidste års Vuelta-vinder, Primoz Roglic og nummer tre fra Tour de France, Steven Kruijswijk.