Cykling

Dumoulin advarer Froome om at forlade INEOS

En delt kaptajnrolle kan være en styrke for Chris Froome, og derfor er et skifte midt i sæsonen ikke optimalt, mener den Tom Dumoulin.

Ved årets Tour de France stiller Team INEOS til start med tre kaptajner – Egan Bernal, Geraint Thomas og Chris Froome.

Og det har fået Froome til at overveje at skifte hold midt i sæsonen, så han kan blive ene kaptajn i kampen om sin femte Tour-sejr.

Uanset hvilket hold han kører for, er vi nødt til at slå ham også

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin advarer nu briten om at skifte INEOS ud, som han kalder for 'et velprøvet Tour de France vinderhold', med et mindre erfarent hold.

Det kommer på baggrund af hans eget skifte til Jumbo-Visma i sensommeren 2019, hvor han efter otte år forlod Team Sunweb, før kontrakten udløb.

- Det fik mig til at tænke på mine egne problemer. Det var ikke sjovt. Jeg ved ikke, om jeg skal tro rygterne, men hvis han vil skifte midt i sæsonen, vil det kræve meget energi og fokus, siger den hollandske rytter ifølge Cyclingnews i et interview med avisen Het Laatste Nieuws.

Vejen afslører den bedste rytter

Dumoulin taler derfor for, at Froome skal køre Touren for INEOS og dele kaptajnrollen med Bernal og Thomas. For med sit eget skifte til Jumbo-Visma sidder han lidt i den samme situation uden en soleklar kaptajn. Og han ser det som en styrke at dele det ansvar, der følger med kaptajnrollen.

- Vi skal snart køre om, hvem der er bedst. Hvis Steven Kruijswijk er den bedste på holdet, vil jeg køre for Steven, og derefter kører Primož Roglič for Steven. Hvis Primož er den bedste, kører holdet for ham. Hvis det viser sig, at jeg er den bedste, kører jeg for mig selv. Det betyder, at du er et meget stærkt hold.

Uanset hvem der bliver kaptajn, så peger hollænderen på, at det i sidste ende er på vejen, det bliver afsløret, hvem den bedste rytter er. Og uanset hvor Froome ender, så er han stadig en rytter, Dumoulin vil slå.

- Han skal køre med sin egen styrke, hvilket er muligt med ethvert hold. I de sidste ti kilometer af en stigning er det alle for sig selv. Uanset hvilket hold han kører for, er vi nødt til at slå ham også.

Uprøvet hold melder sig på banen

Ifølge Cyclingnews har to hold vist interesse for den firedobbelte Tour-vinder. Enten til et skifte midt i sæsonen, eller når Froomes treårige kontrakt med INEOS udløber i slutningen af året.

Israel Start-Up Nation, der får Tour-debut i år, vurderes til at være den mest sandsynlige kandidat til at skrive under med briten. Men endnu er der ikke noget konkret fra hverken holdet eller Froome selv.

Starten på årets Tour de France er 29. august i Nice, og der køres frem til 20. september, hvor rytterne slutter i Paris.

Du kan se alle etaperne på TV 2 og TV 2 PLAY.