Cykling

Storhold annullerer aftale med navnesponsor efter få dage

World Tour-holdet Mitchelton-Scott fortsætter alligevel under samme navn, efter at de har droppet aftalen med en spansk storsponsor.

Aftalen var på plads, og fremtiden var så godt som sikret.

Men bare seks dage efter at Mitchelton-Scott kunne annoncere, at de havde lavet en aftale med den spanske NGO Manuela Fundación, er aftalen nu droppet.

GreenEDGE Cycling, som er firmaet, der ejer World Tour-licensen fortæller, at de ikke fuldender de forhandlinger, der var tæt på at nå sin ende.

- Vi følte en stærk forbindelse til Francisco Huertas (ejeren af Manuela Fundación, red.) og deres noble mål, siger holdejer Gerry Ryan til holdets hjemmeside.

- Men efter forhandlingerne fortsatte efter den første udmelding fredag, har vi besluttet, at samarbejdet skal ophøre.

Holdet vil nu fortsætte under Mitchelton-Scott-navnet med fuld finansiel støtte fra Gerry Ryan i denne sæson. Holdet er gået ned i løn på grund af coronakrisen, men vil igen få fuld løn, når sæsonen genstarter.

- Vi kan også garantere støtte for 2021, imens vi søger efter en passende sponsoraftale, siger Ryan.

Spanierne ville være holdejere

Og det er netop sponsoraftalen, der har været den store tvist i forhandlingerne.

Gerry Ryan og GreenEDGE Cycling så nemlig Manuela Fundación som en storsponsor, imens spanierne selv mente, at de havde indgået en aftale om at blive holdejere.

Men Ryan stod fast på, at han stadig ejede World Tour-licensen, og det er tilsyneladende denne knast, der fik samarbejdet til at stoppe, få dage efter det blev annonceret.

Holdet havde tilmed nået at præsentere en ny holddragt samt et nyt navn.

Men dette bliver nu ikke til noget.

Manuela Fundación har tidligere været en stor støtte for fodboldholdet Granada og støtter nu flere atleter.