Cykling

Fuglsang dropper titelforsvar i Liége-Bastogne-Liége

Hverken Tour de France eller Liége-Bastogne-Liége er på danskerens kalender. I stedet satser han alt på Giro d'Italia, når cykelsæsonen starter.

Sidste år vandt Jakob Fuglsang Liège-Bastogne-Liège.

I år er løbet ikke en del af hans kalender, og dermed kommer han ikke til at forsvare sidste års sejr.

Seks andre løb - herunder Giro d'Italia - skal han til gengæld køre, har Astana Pro Team offentliggjort fredag.

Kalenderen afslører, at Liège-Bastogne-Liège ikke er den eneste klassiker, han dropper. Det er nemlig kun Lombardiet rundt, der er blevet plads til.

- Jeg er godt tilfreds med mit program. Det eneste der nok ærgrer mig en smule, det er lidt at klassikerne er lagt, mens der er en Grand Tour. Det kunne have været meget fedt, hvis de var blevet lagt i august, så vi kunne køre dem alle sammen og så have kørt Grand Tour bagefter, men sådan er det. Det må blive næste år, jeg kommer til at køre klassikerne igen, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Hellere Giroen end Touren

Når nu Fuglsang ikke kan deltage i alle klassikerne, satser danskeren i stedet alt på Giro d'Italia, der skal køres fra 3. oktober til 25. oktober.

Målet er en podieplacering, og det ser han gode muligheder for at realisere - både fordi løbet ligger sent på året, og der er mange, der satser på Tour de France, modsat ham selv. Derfor kan det gå hen og blive et mindre stærkt felt, der stiller til start.

- Hvis jeg skulle vælge mellem at køre Touren som hjælperytter eller køre Giroen som kaptajn, så ville jeg helst køre Giroen som kaptajn. Jeg får et hold til Giroen, som stort set er bygget op om at skulle hjælpe mig, så jeg håber, det kan være med til, at jeg kommer til start med et stærkt og klart hold, selvom det ligger så sent på året.

Vil toppe fra start

Selvom Fuglsang til at starte med var ærgerlig over hverken at komme til at køre OL, Critérium du Dauphine, klassikerne eller forsvare sin sejr i Liège-Bastogne-Liège fra sidste år. Så har han nu affundet sig med det nye program.

- Jeg tror, holdet generelt har lagt en meget god plan og har forsøgt at være smarte i forhold til hvem, der kører hvad. Og Bruno Cenghialta (sportsdirektør for Astana Pro Team, red.) har sagt, at vi skal være opmærksomme på, at det ikke handler om at vi skal køre cykelløb hver eneste dag.

- Men at der stadig bliver lagt et fornuftigt program omkring det, og at der bliver valgt fra og til, så vi kan præstere 100% i de løb, som vi nu kommer til at køre. Det vigtigste er ikke at komme til at køre alle cykelløb, men at komme til at præstere i dem, vi så kører.

Det første løb, der venter for Astana Pro Team-rytteren er Strade Bianche 1. august. Og han har planen klar fra første til sidste løb i kalenderen.

- Jeg tror godt på, at jeg kan forsøge at toppe lidt fra starten af og så holde en lille pause og så bygge op til VM og så til Giroen. Så min plan er at stå 100% klar fra 1. august. Også mere, end jeg måske gør til de første løb i februar efter en vinterpause.

Fuglsangs 2020-kalender

  • 1. august: Strade Bianche
  • 5.-9. august: Polen Rundt
  • 12. august: Gran Piemonte
  • 7.-14. september: Tirreno-Adriatico
  • 3.-25. oktober: Giro d'Italia
  • 31. oktober: Lombardiet Rundt