Cykling

To ting gør, at jeg ikke er interesseret i Froome, siger QuickStep-boss

Chris Froome har kontraktudløb med INEOS ved udgangen af denne sæson, og ved en eventuel holdjagt kan han godt strege Deceuninck-QuickStep fra listen.

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome er én af cykelsportens største stjerner.

En anden ting, der også bekymrer mig ved Froome, er hans manager og kone, Michelle Cound

Patrick Lefevere, Deceuninck-QuickSteps holdejer

Det betyder dog ikke, at INEOS-briten er en eftertragtet herre hos verdens mest vindende cykelhold, Deceuninck-QuickStep. Dette skyldes blandt andet hans fremskredne alder på 35 år.

- Jeg vil ikke tale på alle andres vegne, men personligt vil jeg ikke investere i projektet omkring Froome mere. Respekt for hans resultater, men vil han stadig vinde Tour de France i en alder af 35 år?

Ordene kommer fra Deceuninck-QuickSteps holdejer, Patrick Lefevere, i en klumme på Het Nieuwsblad.

Ambitionen er ellers ikke til at tage fejl af hos Froome selv. Han håber på at kunne blive historisk dette efterår ved at stå øverst på Tour-podiet i Paris og dermed have vundet fem Tour de France-sejre. Det vil sende ham på omgangshøjde med Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain.

Lykkes briten med sin mission, vil han være den ældste Tour de France-vinder i 98 år. Man skal nemlig helt tilbage til 1922 for at finde en ældre Tour-vinder i form af Firmin Lambot.

Kontraktudløb med INEOS

Timingen ville være god.

Briten har nemlig kontraktudløb med INEOS ved udgangen af denne sæson. Hans nye arbejdsgiver bliver dog ikke Deceuninck-QuickStep. Og det er ikke kun på grund af hans alder.

- En anden ting, der også bekymrer mig ved Froome, er hans manager og kone, Michelle Cound. Ikke at det ville være en umiddelbar dealbreaker, men den form for samarbejde forårsager kun problemer.

Herefter oplister han eksempler på ryttere, der tidligere har haft familiemedlemmer som managere heriblandt Alberto Contador, Abraham Olano og Oscar Freire.

Chris Froome er på det seneste blevet kædet sammen med Israel Start-Up Nation på rygtebasis. Der er dog endnu intet officielt meldt ud omkring hans fremtid.

Dette må først gøres den 1. august.