Cykling

Hollandsk cykelstjerne i bedring efter alvorligt styrt

Niki Terpstra har igen grund til at smile, selvom udsigterne til et comeback er lange. Guillaume Souvant / Scanpix Denmark

Hollænderen kan måske nå at blive klar til flere af sæsonens helt store mål, men misser med al sandsynlighed Tour de France.

Udsigterne var dystre, da Niki Terpstra var ude for et alvorligt styrt i begyndelsen af sidste uge.

Efter styrtet måtte han fragtes til hospitalet i helikopter, men nu er der alligevel bedring at spore.

Således fortæller hans kone, at han nu er parat til at forlade hospitalet.

- Det går bedre end forventet med at komme sig. Vi er glade for, at han nu kan tage hjem og starte på sin genoptræning, siger hun til det hollandske medie De Telegraaf.

Niki Terpstra forberedte sig på den udsatte sæson, hvor Tour de France, Flandern Rundt og Paris-Roubaix er udset til at være de store mål.

Styrt forårsaget af gæs

Styrtet skete på en træningstur i hjemlandet Holland, hvor han kørte motorpace bag en knallert. Det skrev det hollandske medie NOS.

Uheldet var ude, da der pludselig var gæs på vejen, og den tidligere Paris-Roubaix-vinder var tvunget til at lave et svaj. Her ramte han flere sten og styrtede.

Og det var bestemt ikke et styrt, han slap nådigt fra. Lægerne bekræftede, at han havde en kollapset lunge, fået hjernerystelse og tilmed havde brækket både ribben og sit kraveben.

Hollænderen styrtede også i Flandern Rundt sidste år, hvor han fik en alvorlig hjernerystelse. Få måneder senere styrtede han i Tour de France og fik en skulderskade. Han måtte senere udgå af løbet.

Niki Terpstra styrtede på 11. etape af 2019-udgaven af Tour de France.

Holdets læge kunne efter styrtet i sidste uge fortælle, at Terpstra vil være ude i tre måneder.

Kommer det til at holde stik, misser han blandt andet Tour de France, som begynder den 29. august.

Der er dog håb for, at han kan nå at deltage i flere af klassikerne sidst på året. Flandern Rundt køres den 18. oktober, mens Paris-Roubaix køres præcis en uge senere.