Cykling

Lille løb kunne have haft mere end 400 ryttere til start: - Jeg bliver skør

Deceuninck-Quickstep er et af de hold, der kan komme foran i køen til en startplads i det eftertragtede løb, fordi de kører i Vermarc-tøj. David Stockman / Ritzau Scanpix

Grote Prijs Vermarc Sport bliver det første cykelløb i Belgien siden coronakrisen satte ind, og det har skabt et luksusproblem for arrangøren.

Med mere end tre måneder uden professionelt cykelløb i det ellers så cykelgale Belgien leder hold, ryttere og tilskuere efter et sted at få sit ’cykel-fix’.

Den mulighed kommer den femte juli, når cykeltøjsproducenten Vermarc arrangerer cykelløbet Grote Prijs Vermarc Sport i den lille flamske by Rotselaar.

Arrangørerne har på forhånd bestemt, at det kun er belgiske hold, der må komme til start. Alligevel har mange flere end de maksimalt 175 tilladte ryttere bedt om starttilladelse.

- Jeg er nærmest ved at blive skør. Jeg kunne have haft mere end 400 ryttere til start, men det er ikke tilladt. Jeg bliver nødt til at være selektiv, siger løbsarrangøren Marc Verbeeck ifølge Cyclingnews.com

For at nedbringe antallet af potentielle ryttere har Marc Verbeeck valgt at prioritere de hold, der kører i det tøj, Vermarc producerer. Dermed er hold som Deceuninck-Quickstep og Lotto-Soudal forrest i køen.

Desuden vil de gøre plads til, at belgiske ryttere på udenlandske hold, som eksempelvis timeverdensrekordholderen Victor Campenaerts fra Team NTT, kan stille til start.

’Cykling er i vores blod’

Marc Verbeeck er søn af den tidligere belgiske stjerne Frans Verbeeck, der sammen med Eddy Merckx vil være med til at sætte løbet i gang.

Mens farmand Verbeeck er en belgisk legende har sønnen også selv stor passion for cykelsporten, og det er den passion, der drev ham til at starte det første løb efter coronapausen.

- Cykling er i vores blod. Mange løb blev aflyst eller flyttet på grund af covid-19. Nu når vi langsomt kommer ud af nedlukningen, føler vi, at behovet for konkurrence blandt de belgiske ryttere er enormt, siger Marc Verbeeck til løbets hjemmeside.

Borgmesteren i Rotselaar bakker også op om den lille bys nye store begivenhed, men opfordrer samtidig til, at man passer på hinanden.

- Vi laver særlige forholdsregler for at forhindre en opblussen af coronavirussen. Jeg appellerer til at respektere dette og altid overholde sikkerhedsafstanden. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan starte cykelsæsonen igen, siger borgmesteren i Rotselaar Jelle Wouters til løbets hjemmeside.

Der er ikke blevet kørt cykelløb i Belgien siden den ottende marts, hvor hollandske Fabio Jakobsen vandt Grote Prijs Jean-Pierre Monseré.