Tour de France

Løbsdirektør optimistisk før Touren – men det bliver 'ikke det bedste år for autografer’

Christian Prudhomme tror på, at Tour de France afholdes, men er usikker på omstændighederne. Guillaume Souvant / Ritzau Scanpix

Christian Prudhomme, løbsdirektøren for Tour de France, fortæller, at de arbejder med forskellige scenarier i forhold til at afholde det store løb.

Tour de France-organisationen vil gøre alt i verden for, at det store franske etapeløb kan blive afholdt.

Coronapandemien har udskudt løbet til 29. august, men selvom løbsdirektør Christian Prudhomme tror på, at løbet afvikles, er der intet, der er sikkert endnu.

- Man kan stadig sætte spørgsmålstegn ved absolut alting, og vi kan tvivle på alt. Men jeg kan sige de ord, som jeg fik fra Jean Casteix, der har ansvaret for nedlukningen i regeringen: ”Du kan være rimelig optimistisk.” Så i dag er jeg optimistisk. Situationen i Frankrig er forbedret signifikant, siger Christian Prudhomme ifølge beIN Sports.

Men det kommer aldrig til at være en lukket Tour. Aldrig, aldrig, aldrig

Christian Prudhomme

Men det er ikke nok bare at få en godkendelse af den franske regering. Tour de France skal overholde og efterleve en del protokoller for, at rytterne og alle omkring løbet er i sikkerhed, og for at virussen ikke spredes,

- Vi arbejder med flere myndigheder for at sikre en boble omkring rytterne. 2020 vil åbenlyst ikke være det bedste år, hvis man vil have en autograf, siger Prudhomme.

- Vi arbejder med to scenarier. Ét, hvor det er et næsten åbent Tour de France – og ét, hvor det er mere begrænset, hvor der vil være et maksimalt antal tilskuere.

'Alle vil have Touren til at ske'

Ifølge løbsdirektøren har myndighederne blandt andet bedt dem om at undgå steder, hvor der kan være mange mennesker – som for eksempel gymnasier og skoler.

- Men det kommer aldrig til at være en lukket Tour. Aldrig, aldrig, aldrig.

Christian Prudhomme siger videre, at de vil lære af de erfaringer, som de får fra Critérium du Dauphiné, der også arrangeres af ASO, der står bag Tour de France.

Et af kravene fra regeringen er blandt andet, at rytterne skal komme tidligere end normalt til Frankrig, så de kan komme i karantæne inden løbet.

Men på trods af alle kravene og protokollerne ser Christian Prudhomme alligevel frem til, at der igen cykles på de franske landeveje.

- Det bliver en Tour, som mange har ventet på. Det vil uden tvivl være det største event, der igen arrangeres. I alle de møder, vi har haft, har det været forventet, at der vil blive afholdt en Tour. Alle forsøger at få det til at ske.

Du kan se dette års Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.