Cykling

QuickStep-boss frygter, at cykelløb i juli ender i 'mareridt'

Belgieren har bange anelser forud for de løb, der ligger i juli-måned. David Stockman / Scanpix Denmark

Selvom det efterhånden er muligt at afvikle cykelløb, vækker det ikke glæde hos alle i cykelverdenen.

Der er så småt kommet gang i cykelløbene hist og pist.

Primoz Roglic blev for en uge siden slovensk mester i landevejsløb, og flere nationale mesterskaber bliver afholdt i den kommende tid.

I det hele taget er cykelverdenen på vej tilbage mod en mere normal tilstand, men det alle ikke lige fornøjede over. En af dem er Deceuninck-Quick Steps holdejer, Patrick Lefevere.

- Mit værste mareridt er, at løbene i juli fører til infektioner, som vi så det med tennis, skriver Lefevere ifølge Cyclingnews i sin ugentlige klumme hos Het Nieuwsblad.

Holdejeren refererer til tennisturneringen Adria Tour, som Novak Djokovic var med til at arrangere. Her blev flere af spillerne smittet med covid-19 - heriblandt Djokovic selv.

Nu frygter han, at der kan ske det samme i cykelsporten.

Popper op som svampe

Selvom der allerede er gang i flere, mindre løb, markerer Strade Bianche den officielle start på mændenes World Tour den 1. august, hvis alt går efter planen.

Lefevere håber dog, at der er kommet styr på foranstaltningerne inden da, og her bliver den omdiskuterede tennisturnering en vigtig lære.

- Lad det være en lektie for alle cykelløb, som bliver kørt i juli. Smittede skyder op som svampe lige nu, men jeg håber, at der er opmærksomhed nok på det, så det kan forhindes, siger han.

Lefevere er chef for danskerne Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré.

Deceuninck-Quick Step var det klart mest vindende hold på World Touren i sidste sæson, hvor det blev til 68 sejre. Nummer to på listen var Jumbo-Visma med 51.