Cykling

Rygter om Froome til Israel er nået frem til dansker

35-årige Chris Froome vil skrive sig ind i historiebøgerne med sin femte Tour de France-sejr, men konkurrencen på INEOS er måske for hård.

Mads Würtz Schmidt går benhårdt efter en plads i Tour de France på det nye World Tour-hold Israel Start-Up Nation.

Lykkes den mission, kan hans kommende rundtur i Frankrig vise sig at blive i rollen som holdkammerat og hjælper for ingen ringere end Chris Froome. Den firedobbelte Tour de France-vinder er nemlig på det seneste blevet sat i forbindelse med et øjeblikkeligt skifte fra INEOS til det israelske mandskab.

Det har medier som The Times, Tuttobici og Het Laatste Nieuws erfaret.

Intet er dog officielt bekræftet, men rygterne er nået frem til holdets danske rytter, Mads Würtz Schmidt.

- Vi snakker en del om, hvorvidt jeg skal sidde og køre for Froome. Jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at ske – jeg aner ingenting. Det kunne være meget rart med noget klarhed, siger han til TV 2 SPORT.

Würtz klar på at give afkald på egne ambitioner

Den 26-årige cykelrytter har ikke lagt skjul på, at han håber på at køre Tour de France for andet år i træk, efter at han fik debut i fjor.

Her gjorde han sig ofte bemærket ved at deltage i udbrud. Bliver Froome tilknyttet kort før Tour-starten, er han dog udmærket klar over, at han ikke kan se frem til den samme frie rolle.

- Det kunne jo være skide fedt, hvis han er tilbage ved den styrke, som vi kender ham for. Hvis han ikke er det, og vi skal sætte alt op til ham, er det selvfølgelig sådan, det er.

- Alle mine egne ambitioner for Tour de France vil blive sat i anden række, hvis en type som Froome kommer. Man kan bare håbe, at han har det niveau, som han tidligere har haft. Så kan han køre med om sejren. Det vil være kæmpestort at køre Touren for Froome, hvis han er kørende og kan vinde løbet. Det er noget af det største, man kan være med til som cykelrytter, siger Mads Würtz Schmidt.

Ekspert: Froome burde skifte, men gør det nok ikke

En anden dansker med tilknytning til Israel Start-Up Nation er sportsdirektør og performance coach Nicki Sørensen. Han har ingen kommentar til rygterne om briten.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har også fulgt med i skriverierne, og han forholder sig skeptisk.

- Der er nok lidt om det, men jeg tror ikke, at det kommer til at ske lige nu, siger han.

Én ting er dog, hvad han selv tror – en anden ting er, hvad han mener, briten burde gøre.

- Et skifte er nok det, der skal til. Det har sat gang i spekulationer. Jeg er sikker på, at Israel Start-Up Nation har haft en føler ude ved Froomes agent, og så er der kommet snak ud af det. Jeg tror ikke, at det er noget, der er nært forstående, siger Chris Anker Sørensen.

INEOS ser ud til at møde op til Touren med et frygtindgydende hold bestående af den forsvarende vinder, Egan Bernal, den tidligere vinder Geraint Thomas og måske Chris Froome.

Årets Tour de France er grundet coronakrisen udskudt til den 29. august.