Tour de France

Asgreen kalder sammenfald mellem Tour de France og VM 'utrolig ærgerligt'

Danskeren håber, at VM i enkeltstart bliver flyttet nogle dage. Det vil gøre det muligt at køre begge løb.

Den 20. september i år står til at blive en begivenhedsrig dag i cykelsporten.

Sidste etape i Tour de France og VM i enkeltstart bliver nemlig kørt samme dag, og det kan give problemer for flere ryttere.

Kasper Asgreen, der er dansk mester i enkeltstart, er en af dem, der kan ende med at stå i et dilemma.

- Det synes jeg da er utrolig ærgerligt. Det tvinger jo rigtig mange ryttere og hold til at vælge. Det står mellem to rigtig vigtige cykelløb. Der er mange af topnavnene, der ikke kan deltage i enten det ene eller det andet, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Reglerne foreskriver, at en rytter ikke kan stå af før tid i et givent løb for at deltage i et andet løb, som ligger på samme tid.

Der kan dog gives tilladelse, hvis det lykkedes rytteren at få dispensation af det løb, som vedkommende er stået af i.

Har forberedt sig specifikt på begge løb

Asgreen fortæller videre, at de to løb er blandt dem, som han prioriterer allerhøjest.

- Det er bestemt ikke nogen hemmelighed, at det begge er cykelløb, som jeg har forberedt mig specifikt til i de sidste par måneder. Jeg har arbejdet på, at jeg skulle være blandt topnavnene.

Deceuninck-Quick Step-rytteren ved endnu ikke med sikkerhed, om han skal køre Tour de France, men det anses som værende sandsynligt. Kasper Asgreen var også med til Tour de France sidste år.

Holdet til VM i enkeltstart udtages af landstræner Anders Lund. Landstræneren kan blive ramt af flere afbud, men det tager han med ophøjet ro.

- Det er det muliges kunst for at køre mange cykelløb, der kan lade sig gøre i løbet af efteråret. Der er flere ting, der falder sammen, og der er kompromiser, der må laves, siger Anders Lund til TV 2 i programmet Tour de ja-vu.

'Jeg klynger mig til håbet'

Og måske skyldes Anders Lunds rolige tilgang, at der allerede nu har været snak om at flytte herrernes enkeltstart til et senere tidspunkt i VM-programmet.

Det vil give mulighed for, at rytterne både kan køre Tour de France og deltage ved VM i enkeltstart. Den snak skød UCI dog til hjørne, da de lørdag slog fast, at programmet ikke bliver ændret.

Det betyder dog ikke, at Anders Lund har mistet troen på, at programmet fortsat kan nå at blive ændret.

- Jeg klynger mig til håbet om det rygte, der trods alt kører om, at man vil forsøge at skyde enkeltstarten til onsdagen. Der er i hvert fald nogen af rytterne, der tror, at det går den vej, siger Anders Lund.

Kasper Asgreen håber ligeledes, at VM i enkeltstart bliver rykket, og han ser i det hele taget frem til at komme i gang med at køre cykelløb igen.

- Jeg glæder mig til at komme i gang med at køre noget ræs. Jeg håber, at jeg rammer formen som i foråret, siger den danske temporytter.