Tour de France

- Jeg får frie tøjler, siger Søren Kragh om Tour-deltagelse

Søren Kragh Andersen vil vinde etaper ved årets Tour de France, der bliver præget af corona-retningslinjer og isolation til rytterne.

For tredje år i træk stiller den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen til start i Tour de France.

Det offentliggjorde Team Sunweb onsdag.

Selv har danskeren vidst det i en lille uges tid. Og ambitionerne forud for Touren er meget klare. Det fortalte han, da han var igennem til studiet under Tour de ja-vú på TV 2.

- Jeg går helt sikkert efter at vinde en etape. Det er første gang, jeg skal køre Tour de France, hvor vi ikke rigtig kører efter et klassement, og jeg får frie tøjler til at køre i udbrud og egentlig bare give den gas. Så det er lidt op til mig selv.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen øjner også store chancer til Søren Kragh Andersen.

- Vi drømmer vel om en etapesejr, og det tror jeg også godt, det kan blive til. Der er mange etaper, der ligger rigtig, rigtig godt til en type som Søren Kragh undervejs. Og han har vist flere gange, at hvis han rammer et udbrud, så er han rigtig skarp til ligesom at lure den og så tage sejren.

Jeg ved faktisk ikke, om det bliver det fedeste liv, vi går i møde de næste tre måneder

Søren Kragh Andersen

Coronatiltag

Optakten til årets Tour de France bliver anderledes end de tidligere år, fordi rytterne, ligesom alle andre, har været mærket coronapandemiens konsekvenser. Selv er Kragh kommet godt gennem det, og har fuld gang i forberedelserne.

- Jeg synes, jeg har klaret det meget godt. Jeg har fået trænet godt. Jeg synes, jeg er i god form. Lige nu befinder jeg mig i Monaco, og har befundet mig her i en god måneds tid, så forberedelserne er gået meget godt, siger Kragh.

I næste uge rejser Sunweb-holdet til Østrig, hvor træningen intensiveres med tre ugers højdetræninglejr. Det bliver tre uger, der er præget af tiltag, der skal forhindre, at hele holdet bliver nedlagt med corona, hvis en enkelt rytter bliver smittet.

Rytterne skal derfor testes for corona to gange inden hver rejse og mellem hvert løb.

- I cykelløbene bliver det meget det samme, men udenom, tror jeg, det bliver meget anderledes i forhold til at holde afstand og hygiejne. Vi rejser også meget i bil.

'Ikke det fedeste liv'

Under selve Touren kommer rytterne til at isolere sig meget mere, end de har gjort de andre år. Det er også noget, der kommer til at gøre sig gældene på træningslejren. Den danske Sunweb-rytter er ikke særlig begejstret for det.

- Jeg ved faktisk ikke, om det bliver det fedeste liv, vi går i møde de næste tre måneder, fordi allerede nu i Østrig er vi blevet delt ind i grupper.

- For eksempel er jeg blevet delt ind i en gruppe med fire mand. Og så er det kun dem, jeg må snakke med eller træne med. Så jeg tror, det handler om at kunne hygge sig med sig selv det næste stykke tid.

Tre løb før Touren

Efter de tre ugers træningslejr venter der tre løb for danskeren, inden Touren køres fra 29. august til 20. september med start i Nice.

De tre løb er Strade Bianche, Milano-Sanremo og Critérium du Dauphiné.

Team Sunwebs hold til Tour de France 2020:

  • Søren Kragh Andersen
  • Nikias Arndt
  • Tiesj Benoot
  • Cees Bol
  • Marc Hirschi
  • Joris Nieuwenhuis
  • Nicholas Roche
  • Jasha Sütterlin

Den 25-årige dansker debuterede i Touren i 2018, hvor han i flere dage kørte i den hvide ungdomstrøje og samlet blev nummer 52. Sidste år udgik han af Tour de France på grund af siddesår få dage før målstregen i Paris.