Cykling

København afviser fransk ønske om Tour-flytning

Overborgmester Frank Jensen mener ikke, det er realistisk at starte næste års Tour de France en uge tidligere.

København afviser Tour de France-arrangørernes ønske om at flytte næste års Tour-start i Danmark en uge.

Det skriver B.T., der har fået aktindsigt i korrespondancen mellem Københavns overborgmester, Frank Jensen, og Tour-arrangøren A.S.O.

- På vegne af partnere for den danske Grand Départ må jeg informere dig om, at det ikke er en realistisk løsning at rykke datoerne for Grand Départ med en uge, skriver Frank Jensen til A.S.O.'s direktør, Christian Prudhomme.

Tour de France 2021 skal efter de nuværende planer begynde 2. juli, men franskmændene håber at flytte startdatoen en uge frem for ikke at kollidere med OL i Tokyo.

En flytning af Tour-starten giver dog København logistiske problemer, fordi byen i samme periode også er vært for kampe ved fodbold-EM.

Har tidligere henvendt sig

I sidste uge bekræftede Frank Jensen, at han havde fået en anmodning fra Tour de France-ledelsen om at skyde Touren i gang en uge tidligere.

Overborgmesteren erklærede sig ved den lejlighed klar til at gå i dialog med franskmændene.

- Når man har en kontrakt med hinanden, og den ene siger, at de har nogle udfordringer med den kontrakt, så må man selvfølgelig tale sammen.

- Det er der, vi starter, også fordi vi også har henvendt os til Tour de France-ledelsen tidligere, fordi vi havde nogle udfordringer med fodbolden. Nu er det dem, der henvender sig til os, sagde Frank Jensen til DR.

Det er især flytningen af fodbold-EM fra 2020 til 2021, der har givet København problemer.

Den danske hovedstad er udpeget som en af EM-værterne og skal lægge by og bane til fire kampe, men det var ikke meningen, at arrangementet skulle støde sammen med Tour-starten.

Det har krævet intense forhandlinger om blandt andet kommercielle rettigheder, inden det stod klart, at København kan huse begge begivenheder næste år.

Det franske ønske om en ny Tour-dato har vækket problemerne til live.

- At ændre datoen vil lede til uoverkommelige juridiske knuder mellem København som by, Dansk Boldspil-Union og Uefa (det europæiske fodboldforbund, red.), skriver Frank Jensen ifølge B.T.