Cykling

Fuglsang: - Jeg er glad for, at jeg ikke er Ineos-sportsdirektør

Jakob Fuglsang spår, at der kommer til at være stor intern konkurrence på Ineos-holdet under Tour de France.

Geraint Thomas, Egan Bernal eller Chris Froome?

Team Ineos-holdet står over for et stort dilemma, inden Tour de France-starten går 29. august. Holdet stiller nemlig til start med tre kaptajner, der alle har vundet Touren før og vil gøre alt for, at det sker igen.

De tre Ineos-ryttere kommer til at have en konkurrent mindre, da Jakob Fuglsang i år satser på Giro d'Italia, der køres efter Tour de France.

Han bor til dagligt i Monaco, hvor både Geraint Thomas og Chris Froome bor og træner. Den danske Astana-rytter kan fornemme, at der kommer til at være en magtkamp imellem de tre ryttere - og den er faktisk allerede startet.

- Jeg tror, at der allerede er lidt et spil imellem dem – også nu, hvor Bernal kommer ind senere fra Colombia, end hvad han normalt ville gøre. Jeg er glad for, at jeg ikke skal være sportsdirektør på Ineos til Touren i år, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- De kommer til at sidde og kontrollere Touren fra starten, da de også kender starten så godt, og det er en god mulighed for dem at tage kontrol – ligesom de gjorde tidligere.

Det bliver ikke en klassisk massespurt i Nice, det kan jeg godt love

Jakob Fuglsang

Hård Tour-start i Nice

Starten på dette års Tour de France bliver noget utraditionel, da der allerede på 2. etape er svære bjerge på programmet. Her skal rytterne passere Col de la Colmiane, der er 16 kilometer lang og stiger med 6,2 procent i gennemsnit. Herefter Col de Turini, der er 14,9 kilometer lang og stiger med 7,3 procent i gennemsnit.

Jakob Fuglsang vurderer også, at det bliver en Tour-start, som vi normalt ikke ser.

- Etaperne bliver hårde til at starte med, og det bliver ikke en klassisk massespurt i Nice, det kan jeg godt love. Efter 2. etape vil der være god afstand og spredning i feltet, selvom der måske vil være 30 mand, der sidder til. Men det bliver et anderledes Tour de France, siger Fuglsang.

Satser på Tour-starten i Danmark

I stedet for Tour de France kører Jakob Fuglsang Strade Bianche, Polen Rundt, Lombardiet Rundt og Tirreno-Adriatico, inden han fokuserer på Giro d'Italia, der starter 3. oktober.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have kørt Touren også. Det er der ingen tvivl om, men med det program, der er blevet stykket sammen, synes jeg egentlig, at det program, jeg har nu, er godt og giver mig bedst mulighed for at lave nogle gode resultater. Forhåbentlig er jeg med, når vi starter i Danmark næste år, men det må tiden vise.

Tour de France starter 29. august i Nice og slutter 20. september i Paris.