Cykling

Froome forlader INEOS - har fundet nyt hold

Team INEOS har valgt ikke at forlænge kontrakten med Chris Froome. Briten skifter til Israel Start-Up Nation.

Den firedobbelte Tour de France-vinder, Chris Froome, er i gang med sin sidste sæson hos Team INEOS.

Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

Briten har cyklet for INEOS - tidligere Sky - siden 2010, og det er her, han har vundet alle sine store titler.

- Det har været et fænomenalt årti med holdet. Vi har opnået så meget sammen, og jeg vil altid værdsætte minderne. Jeg ser frem til nye udfordringer, når jeg bevæger mig ind i den næste fase af min karriere, men i mellemtiden er mit fokus på at vinde mit femte Tour de France med Team INEOS, siger Froome.

Sat i forbindelse med andet hold

Chris Froome har allerede fundet et nyt hold.

Som BBC og Cyclingnews har erfaret gennem de seneste par måneder, skifter han til Israel Start-Up Nation (ISN), hvor danskerne Nicki Sørensen og Mads Würtz Schmidt er henholdsvis sportsdirektør og rytter.

Det bekræftede holdet en time efter INEOS' afsked med Froome.

De oplyser, at briten har skrevet under på en langvarig kontrakt, som gælder indtil slutningen af karrieren.

- Det er et historisk øjeblik for ISN, Israel, israelsk sport, vores mange fans over verden og selvfølgelig for mig personligt. Et øjeblik af enorm stolthed, siger delejer af holdet Sylvan Adams og fortsætter:

- Chris er den bedste rytter i sin generation og vil lede vores Tour de France og Grand Tour-hold. Vi håber at skrive historie sammen, da Chris jagter yderligere Tour de France og Grand Tour-sejre. Præstationer, som seriøst vil give grundlag for, at Chris bliver vurderet som den bedste cykelrytter nogensinde.

Efter 10 år hos INEOS glæder Froome sig til at prøve noget nyt og blive en del af ISN-familien.

- Jeg ser frem til udfordringerne og at blive udfordret af deres talent. Og jeg vil fortsætte med at stræbe efter succes. som jeg har nydt indtil nu. ISN's indvirkning på sporten udvider sig hurtigt, og jeg er sulten efter at være med på vognen. Jeg føler, vi kan opnå store ting sammen.

Rigtige beslutning for begge parter

Rygterne om et muligt skift var ifølge Team INEOS årsagen til, at de meldte nyheden ud tidligere end planlagt. De håber, der så kan komme fuld fokus på årets Tour de France, der efter planen begynder 29. august.

- Chris har været med os fra begyndelsen. Han er en stor mester, og vi har delt mange mindeværdige øjeblikke gennem årene, men jeg tror, det er den rigtige beslutning for holdet og for Chris.

- Grundet hans præstationer i sporten er Chris forståeligt nok interesseret i at være ene om lederskabet på et hold i den næste fase af sin karriere. Hvilket er noget, vi ikke er i stand til at garantere ham, siger holdmanager Sir Dave Brailsford.

Talenterne får mere lederskab

Chris Froome vandt Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Udover de titler har han også vundet de to andre Grand Tours. Vuelta a España i 2011 og 2017 samt Giro d'Italia i 2018.

De seneste to år er Touren blevet vundet af holdkammeraterne Geraint Thomas og Egan Bernal. Den 23-årige colombianer er især en af dem, som kan nyde godt af Froomes farvel.

- Det vil give andre på vores hold muligheder for det lederskab, de også har fortjent og og retfærdigvis søger. Jeg glæder mig over talentet, vi på tværs af holdet har på nuværende tidspunkt, og hele vores kollektive fokus er på at forberede os på den kommende sæson, siger Brailsford.

Både Froome, Thomas og Bernal stiller til start i dette års Tour de France.