Cykling

Froomes farvel efter ti år kommer ikke bag på Chris Anker

Siden 2010 har Chris Froome været en del af Team INEOS, men efter denne sæson ophører samarbejdet.

I det seneste årti har man nærmest ikke kunnet sige Team INEOS uden at sige Chris Froome.

Det stopper fra årsskiftet.

De to parter har nemlig valgt at gå hver til sit efter denne sæson, og det kommer ikke helt bag på TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- En rytter som Chris Froome vil ikke gå ned som hjælperytter efter hans resultater. Hvis han forblev på holdet, ville han stå bag ryttere som Egan Bernal, Richard Carapaz og andre fremragende, unge ryttere. Så han blev nødt til at skifte hold, hvis han stadig vil være kaptajn i de løb, han ønsker, siger cykeleksperten.

Den opfattelse deler Sean Yates, der var sportsdirektør på Team Sky, da Sir Bradley Wiggins vandt Tour de France, og Froome kørte på holdet.

- Omstændighederne og spørgsmålet om lederrollen på holdet taget i betragtning var det kun et spørgsmål om tid. Da holdet ikke kunne garantere ham lederollen, blev hans chance for at vinde Touren kompromitteret, siger Yates ifølge Cycling Weekly.

I pressemeddelelsen fra Team INEOS blev der lagt til grund for skilsmissen, at holdet ikke kunne garantere Froome en plads i toppen af hierarkiet, men derimod en delt lederrolle.

Chris Froome skifter til Israel Start-Up Nation, hvor han har skrevet under på en langvarig kontrakt for resten af sin karriere. Her forventes han at opnå en plads øverst i hierarkiet.

Jeg har svært ved at se ham vinde Tour de France igen efter det alvorlige styrt og hans lange tid ude

Chris Anker Sørensen

Inden da skal han færdiggøre sit sidste år hos Team INEOS, efter han fik sidste sæson ødelagt af et voldsomt styrt i juni, der holdt ham ude i mange måneder.

- Det har været et fænomenalt årti med holdet, og vi har opnået så meget sammen, og jeg vil altid nyde minderne. Jeg kigger fremad mod spændende nye udfordringer, nu hvor jeg rykker ind i den næste fase af min karriere, men i mellemtiden fokuserer jeg på at vinde Tour de France for femte gang med Team INEOS, siger Chris Froome i en pressemeddelelse.

- Svært ved at se ham vinde Touren

Chris Froome har kørt for Team INEOS siden 2010 og har blandt andet sejret i Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017.

Sidste år var han ikke med på grund af sit voldsomme styrt få uger før Tour-starten, og i hans fravær snuppede holdkammeraten Egan Bernal sejren.

Ifølge Chris Anker Sørensen kan nyheden om, at Team INEOS og Chris Froome går hvert til sit i næste sæson, godt indikere, at han kommer til at spejde langt efter endnu en sejr i det franske etapeløb.

- Man kan godt forestille sig, at han ikke bliver den, de satser allermest på. Det tyder på, at det bliver meget for Egan Bernal og så måske med Geraint Thomas som den næste i hierarkiet – ligesom sidste år, siger Chris Anker Sørensen.

- Jeg har svært ved at se ham vinde Tour de France igen efter det alvorlige styrt og hans lange tid ude. Det har kostet meget. Han bliver heller ikke yngre. Når det er sagt, må man bare erkende, at han har et helt specielt hoved og er en af dem, der kan træne sindssygt hårdt – så man skal også være tosset for at afskrive ham helt.

Til gengæld ændrer stoppet hos det britiske storhold ikke på, at de to parter igennem årene har haft stor glæde af hinanden.

Sammen har de blandt andet vundet Vuelta a Espana en enkelt gang og Giro d’Italia to gange.

- De har fået voldsomt meget ud af deres samarbejde. Da han kom på holdet, kunne han godt køre på cykel, men det var ikke sådan, at man sagde: ”Wow”. Nu har han vundet sindssygt mange løb og er den mest prominente Tour-rytter de seneste år, og hans resultater taler for sig selv, siger Chris Anker Sørensen.