Cykling

- Jeg går lidt mere efter egne chancer, siger Cort om 'skelsættende' år

Magnus Cort har ændret fokus, så han fremover i højere grad vil gå efter etapesejre end sejre i klassikere eller rollen som hjælperytter.

Han har vundet etapesejre i store løb som Tour de France, Vuelta a Espana og Paris-Nice.

Og listen over store etapesejre skulle gerne blive meget længere i de kommende sæsoner for den danske cykelrytter Magnus Cort.

For i forbindelse med sit skifte til EF Pro Cycling-mandskabet op til denne sæson har 27-årige Cort valgt at ændre fokus, da han nu har fået friere tøjler til at jagte personlig succes, end han havde på Astana-mandskabet.

- Jeg får lidt mere plads på EF-holdet. Selvfølgelig skal jeg stadig hjælpe vores klassementsfolk rundt omkring. Men jeg går lidt mere efter mine egne chancer, og det bliver primært på etaper, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Bornholmeren meldte allerede før 2020-sæsonen ud, at han ikke ville deltage i forårsklassikerne, som ellers tidligere har været et stort fokus for ham. Istedet har han altså valgt at køre flere etapeløb.

Han står lidt ved et skelsættende punkt

Chris Anker Sørensen

- Når jeg ser tilbage på de sejre, jeg har, så har det været på etaper, jeg har gjort det bedst. Og det er det, jeg vil forsøge at fortsætte med, siger Cort.

Et af de store mål for Magnus Cort i denne sæson bliver Tour de France, der begynder 29. august. Her skal han forsøge at gøre det, han gjorde i 2018, da han vandt 15. etape.

'Cort har sadlet om'

EF Pro Cycling-mandskabet har endnu ikke udtaget holdene til de forskellige opgaver, der venter i sensommeren og efteråret, når sæsonen genstartes. Men Cort vurderer selv, at hans muligheder for at komme med til Tour de France er god. En Tour, hvor han altså kommer til at gå efter en etapesejr.

Og spørger man TV 2 SPORTs cykelekspert, Chris Anker Sørensen, så kan det blive et slags vendepunkt for Magnus Cort, at han nu har valgt at ændre fokus.

- Han står lidt ved et skelsættende punkt. Han skal finde ud af, præcis hvad han skal. Han kan mange ting. Det viste han jo også sidste år, hvor han blev mere og mere hjælperytter for Astana, hvor han var en rigtig, rigtig vigtig rytter for Jakob Fuglsang. Men tidligere i karrieren har han jo vist, at han også godt kan vinde.

- Men det tyder på, at han har sadlet lidt om nu. Nu er han ikke lige så meget hjælper. Nu er han mere en, der skal ud og vinde igen. Og måske især i etapeløb, hvor han jo har vist sig især at være rigtig god til at snuppe etapesejre. Man udråbte ham ellers som endagsrytter i starten af hans karriere. Nu tror jeg lidt mere, han er etapeløbsrytter, siger Chris Anker Sørensen.

Magnus Corts store triumfer vil formentlig blive husket for altid i dansk cykelsport. Men selvom CV'et allerede byder på store etapesejre, så håber Chris Anker Sørensen, at Magnus Corts nye profil vil kaste endnu flere sejre af sig.

- Når man har en Tour de France-sejr, er man nærmest automatisk skrevet i historiebøgerne. Og han har så skrevet endnu mere til, så hans historiebog er lidt større end mange andre.

- Men hans karriere er jo ikke ovre endnu, og han har mange gode år i sig endnu. Jeg er spændt på, hvilken vej det kommer til at gå. Man kan godt se, han har gennemgået lidt en transformation de sidste par år, hvor han måske er blevet mere bjergstærk frem for sprinter. Det er måske gået ud over topfarten, men han er stadigvæk hurtig, bevares, siger Chris Anker Sørensen.

Inden coronaen satte alt på pause, fik Magnus Cort en god start på sit nye hold. I februar vandt han således 2. etape i det franske løb Etoile de Bessèges, hvor han også kunne tage pointtrøjen med sig hjem efter løbet.