Cykling

Årets første cykelløb på dansk grund fik 'overraskende' vinder

21-årige Morten Hulgaard kom stærkest ud af årets første styrkemåling på den danske cykelscene.

Silende regn og stigningsprocenter op over 20 procent.

Udfordringer var der nok af, da dansk cykelsports elite krydsede klinger for første gang i år.

Men efter mange måneders coronapause var rytterne alligevel rejst i stort antal til Bornholm, hvor 8,3 enkeltstartskilometer ventede fra havnen i Vang og til målet ved Hammer Fyr.

Hurtigst på den tekniske rute med hele 200 højdemeter var stortalentet Morten Hulgaard fra Uno-X-holdet. ”En overraskelse” mente den danske landstræner, som kommenterede løbet for TV 2 Bornholm.

- Det kan være, at Morten har fundet sin regnvejrsteknik i coronapausen, for det plejer ikke at være hans kop te. Men den tid, Morten kører i dag er rigtig, rigtig god. Det var meget opløftende, supplerede Anders Lund over for TV 2 SPORT, som satte ham i stævne som privatperson, da han endnu er hjemsendt fra landstrænerjobbet.

Kendskabet til Morten Hulgaard fejler imidlertid ingenting. Sidste år sad Lund selv i sportsdirektørbilen, da unge Hulgaard var tæt på en etapesejr i ungdommens Tour de France, Tour de l’Avenir.

- Fantastisk at komme i gang

Selv var hovedpersonen allerede klar til at godkende egen indsats, da han satte sig i det såkaldte hotseat ved Hammer Fyr.

- Jeg er allerede tilfreds, lød det fra Morten Hulgaard, som på det tidspunkt havde slået den første halvdel af feltet med mountainbikespecialisten Simon Andreasen som nærmeste konkurrent.

Heller ikke anden halvdel af de 36 startende, som blandt andet bestod af den tredobbelte danmarksmester Martin Toft Madsen (BHS Bornholm) samt stortalenterne Anton Charmig (coloQuick) og Jacob Hindsgaul (Uno-X), hvis dag endte med styrt ved Slotslyngen, kunne hamle op med tiden 12 minutter og 46 sekunder. Og det gjorde selvsagt ikke noget ved Hulgaards gode humør.

- Det giver mig helt sikkert motivation, at jeg får bekræftet det, som jeg også har følt i træningen: at jeg har arbejdet godt. Jeg har løftet mine watttal en del, så det er virkelig dejligt.

- Det var fantastisk at komme i gang, og jeg glæder mig til resten af sæsonen, sagde Morten Hulgaard.

- En glædens dag for dansk cykelsport

Seneste cykelløb for den danske elite skal findes før oktober sidste år, mens sidste rene danske udmåling udi enkeltstartsdisciplinen kan dateres til de nationale mesterskaber for mere end et år siden.

- Først og fremmest er det en glædens dag for dansk cykelsport, at vi kan komme i gang med at køre løb igen, mente Anders Lund derfor.

- Rytterne var rigtig udfordret på grund af vejrforholdene, men de fik kørt et cykelløb og sat resultat på deres fornemmelser for, hvordan det går, og det er i virkeligeden det vigtigste.

- Uvisheden er ubehagelig at være i mange måneder i træk. Nu kan de endelig måle sig med hinanden, lød de fortrøstningsfulde ord fra landstræneren.

Den bedste fornemmelse tager Morten Hulgaard formentlig med sig på færgen mod fastlandet.

Top-5:

  • 1. Morten Hulgaard (Uno-X) - 12.46
  • 2. Anton Charmig (coloQuick) +0.09
  • 3. Simon Andreasen (Specialized Racing) +0.11
  • 4. Mads Rahbek (BHS Bornholm) +0.22
  • 5. Gustav Vang (ABC) +0.22