Cykling

Froome får lille eller slet ingen rolle i Touren, mener ekspert

Chris Froome er snart fortid hos Team INEOS, og det kan betyde, at den tidligere Tour-vinder får en lille rolle i årets Tour de France.

I et helt årti har Chris Froome og Team INEOS været kædet sammen, men torsdag blev det bekræftet, at det lange samarbejde stopper efter denne sæson, hvor Froome skifter til Israel Start-Up Nation.

Her har den firedobbelte Tour de France-vinder skrevet under på en langvarig kontakt for resten af sin karriere.

Det kommende holdskifte får imidlertid ingen betydning for Froomes rolle på Team INEOS resten af sæsonen, lyder det fra holdets norske sportsdirektør, Gabriel Rasch.

- Intet har ændret sig fra vores side af. Han er tiltænkt en rolle i Tour de France som planlagt og i Vuelta a España, siger Gabriel Rasch til norsk TV 2.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen tror dog, at Froomes rolle bliver væsentlig mindre.

- Jeg kan godt være i tvivl, om han overhovedet får lov til at køre Touren, og hvis han gør, bliver det i en hjælperolle, fordi Egan Bernal og Gearint Thomas står foran ham i hierarkiet.

- Jeg tvivler stærkt på, at han får lov til at være kaptajn på holdet. Så skal han i hvert fald vise noget helt vildt i det næste løb, siger Chris Anker Sørensen.

Froomes plads i hierarkiet

I pressemeddelelsen fra Team INEOS torsdag blev der lagt til grund for skilsmissen, at holdet ikke kunne garantere Chris Froome en plads i toppen af hierarkiet, men derimod en delt lederrolle.

Og ifølge Chris Anker Sørensen er det en af de afgørende årsager til Froomes skifte.

- Jeg tror, at hele holdskiftet bunder i, at de (Team INEOS, red.) ikke har kunnet love ham en kaptajnrolle i Touren, og at han har fået at vide, at hvis han kører Touren, skal han køre den som hjælper. Det tror jeg ikke, han er interesseret i. Det er også derfor, at han gerne vil skifte væk.

Hos Israel Start-Up Nation er Tour-vinderen i 2013, 2015, 2016 og 2017 tiltænkt en plads øverst i hierarkiet modsat nu, hvor han i Chris Anker Sørensens øjne står bag Egan Bernal og Geraint Thomas.

Bliver der plads til alle tre stjerneryttere i årets udgave af verdens største cykelløb, kommer Team INEOS til at stille med tre ryttere, der alle har stået i gult på podiet i Paris.

- Det kan godt blive svært for dem at få det til at gå op i en højere enhed. Omvendt hvis de kan finde ud af at arbejde sammen, ligesom Bernal og Thomas sidste år, kan det blive helt fantastisk. Men hvis de ikke har nogle helt klare aftaler om, hvem der skal ofre sig for hvem, kan det hele lige pludselig blive svært, siger Chris Anker Sørensen.

- På Movistar-holdet har det jo vist sig mange gange før, at det med tre kaptajner ikke fungerer helt. Men omvendt må man også sige, at Team INEOS altid har været dygtige til at få rytterne til at arbejde i samme retning.

Om Chris Froome får en rolle som kaptajn eller hjælperytter i det franske etapeløb i år, finder vi ud af, når Tour de France bliver kørt fra 29. august til 20. september.