Cykling

Dansk verdensmester har ét overordnet mål i Tour-debut

Danskeren kommer til at kigge langt efter muligheder for at køre sin egen chance i Tour de France. Men det kan komme på tale.

Det er de færreste verdensmestre, der må tage til takke med en hjælperrolle.

Det bliver ikke desto mindre udgangspunktet for danske Mads Pedersen, når Tour de France bliver kørt om en god måneds tid.

Det bliver noget af et cykelløb. Det bliver sjovt for jer, som skal se det

Mads Pedersen, cykelrytter

Danskeren har nemlig pakket sine egne ambitioner væk, og stiller sig i stedet 100 procent til rådighed for sin kaptajn, Richie Porte.

- Vi kommer med ét mål, og det er, at Richie skal på podiet, siger den danske verdensmester.

Hvad med dine egne muligheder?

- Det må vi se. Vi har ikke siddet og kigget på nogen dage, som passer til mig. Men man skal aldrig sige aldrig. Det kan være, der falder noget af til mig en dag, lyder det.

Det er første gang i karrieren, Mads Pedersen skal køre Tour de France. Han har to gange kørt Giro d'Italia.

Glæder sig til at vise trøjen frem

Selvom taktikken ikke emmer af danske etapesejre, ser Mads Pedersen alligevel frem til at køre den franske Grand Tour i regnbuetrøjen.

- Jeg glæder mig virkelig meget til at køre Touren - og i det hele taget til at vise min trøje frem, siger han.

Han spår i det hele taget, at det bliver et underholdende cykelløb.

- Jeg tror, det bliver et rigtig ledt cykelløb, fordi folk er klar. Alle er topmotiverede og skal bare ud og vise deres holdtrøjer frem. Det bliver noget af et cykelløb. Det bliver sjovt for jer, som skal se det i hvert fald.

Ked af ikke at kunne vise trøjen i 'drømmeløb'

Selvom den 24-årige cykelrytter nu får muligheden får at vise VM-trøjen frem i Tour de France, går han glip af at lufte den i sine 'drømmeløb'.

Normalt ligger løb som Paris-Roubaix, Flandern Rundt og Amstel Gold Race i foråret, men på grund af coronavirus, er de rykket til efteråret. Og da VM ligger før de løb, mister han med al sandsynlighed trøjen inden.

- Selvfølgelig er jeg rigtig ked af, at jeg ikke kan få lov til at køre mine drømmeløb i VM-trøjen, siger Mads Pedersen, der dog tager det med oprejst pande.

- Om ti år er der ikke nogen, der husker, hvor mange løb jeg har kørt i trøjen - der husker man, at jeg har vundet trøjen. Det må jeg jo bare glæde mig ved.

Mads Pedersen har gode muligheder for at få følgeskab af endnu en dansker på Trek-Segafredo-holdet. Bjergrytteren Niklas Eg er nemlig også med i bruttotruppen, hvor én mand skal sies fra inden start.