Cykling

Fuglsang modtog lektion fra Cancellara efter brostensetape

Jakob Fuglsang deltager ikke i årets Tour de France, men fokuserer i stedet på en topplacering i Giro d'Italia.  Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

I Tour de France 2014 smadrede Astana favoritterne på den berømte brostensetape, men Fuglsang fik alligevel belæring af Cancellara efterfølgende.

Brosten og bjerge er to elementer, Jakob Fuglsang har det godt med.

Det har han slået fast flere gange i sin cykelkarriere.

Men især én præstation under Tour de France i 2014 står som et klart eksempel.

Det var en dag, hvor alt spillede

Jakob Fuglsang

Tourens femte etape var udover regn også præget af den ene brostenspavé efter den anden, men alligevel stod Astana-holdet for en imponerende præstation den dag, hvor de gav samtlige favoritter baghjul.

Fuglsang fik lektion af Cancellara

Danskeren endte som nummer to i brostensetapen, hvor han undervejs blandt andet havde sat Fabian Cancellara i bestræbelserne på at hjælpe sin kaptajn, Vincenzo Nibali, frem. Det forhindrede dog ikke schweizeren i at belære Fuglsang efter etapen.

- Det var en dag, hvor alt spillede. Efter etapen havde vi en transfer med fly, og her kom Fabian (Cancellara, red.) til mig og sagde: Hey, jovene (unge mand, red.) - næste gang skal du have en 42-klinge på som lille klinge og ikke en 39'er, fortæller Jakob Fuglsang i Tour de ja-vu.

- Det var lige for at fortælle mig, at han (Fabian Cancellara, red.) vidste bedre, og at jeg ikke havde gjort det helt rigtigt.

Cancellara endte med at udgå af Tour de France 2014 efter 10. etape for i stedet at forberede sig til VM.

Drømmer om flere brosten

Siden 2010 har Jakob Fuglsang deltaget i Tour de France ni gange, men i år bliver det uden danskeren, når det prestigefulde franske løb starter.

Astana-kaptajnens efterår kommer i stedet til at bestå af Giro d’Italia, Tirreno Adriatico og Strade Bianche. Dermed bliver det heller ikke i år, at danskeren får prøvet kræfter med Milano-Sanremo og bostensklassikeren over dem alle, Paris-Roubaix.

- Jeg synes, Paris-Roubaix er et løb, man som professionel cykelrytter skal have prøvet. Det er ikke lykkedes mig indtil videre at få lov til at prøve det, siger Jakob Fuglsang i Tour de ja-vu.

18 gange har den 35-årige dansker været på startlisten til en klassiker, og fem gange i karrieren er det lykkedes Jakob Fuglsang at hive en top 10-placering i hus– tre i Liège-Bastogne-Liège og to i Lombardiet Rundt.

Fuglsang håber derfor også på, at han kan nå at tilføje et par Paris-Roubaix-løb til listen over klassikere på cv’et.

Fuglsang og Nibali gjorde det godt på brostene i 2014.

- Jeg håber da ikke, det bliver sådan, at det er mit sidste år som rytter, jeg skal køre Roubaix. Jeg håber, jeg kan få lov at teste det af og køre det flere gange, siger danskeren.

Jakob Fuglsangs første løb efter coronapausen bliver Strade Bianche, der køres den 1. august.