Cykling

Agent afviser Fuglsangs hentydning til Riis-skifte

Astana-rytteren gav torsdag udtryk for, at han gerne vil køre på et 'så dansk hold som overhovedet muligt' ved Tour de France i 2021 i Danmark.

Da Jakob Fuglsang var i gæst i Tour de ja-vu tidligere på ugen, vakte en bestemt sætning opsigt.

- Hvis det skulle lykkes for Bjarne specielt at hente en dansk sponsor, så kunne det være fedt at starte Touren i Danmark på et så dansk hold som overhovedet muligt.

Han fortalte i samme ombæring, at han inden sin seneste kontraktforlængelse sidste år havde en snak med Bjarne Riis om netop det. Men knap havde danske cykelfans nået at tænke tanken, før Fuglsangs agent skød den ned.

- Jakob talte på dansk TV til danske fans, men lad os stoppe den her, siger Moreno Nicoletti til tuttobiciweb.

Agenten kunne tilmed berette til det italienske medie, at den 35-årige cykelrytter arbejder på at blive længere hos sit nuværende hold, Astana.

- Faktisk kan jeg fortælle, at vi arbejder med Alexandre Vinokourov (general manger red.) på at forlænge Jakobs kontrakt endnu et år. Og vi er meget tæt på at underskrive indtil 2022.

Agent vil presse prisen op

Jakob Fuglsang har kontraktudløb, når næste sæson løber ud. Men skal han købes fri af sin kontrakt, har andre hold muligheden i øjeblikket.

Derfor tror Chris Anker Sørensen, der er cykelekspert på TV 2 SPORT, at agenten forsøger at vride ekstra penge ud af Fuglsangs næste kontrakt, som han kalder for 'den sidste gode'.

- Der kan godt være strategi i det fra agentens side, hvis han forsøger at blande lidt rygter for at presse prisen op.

Ved at sige, at Fuglsang er tæt på en forlængelse, signalerer agenten således til eventuelt interesserede hold, at de skal handle hurtigt.

- Han er helt sikkert i gang med en masse forhandlinger lige nu og vil selvfølgelig gerne lave en aftale - især fordi markedet er presset i øjeblikket, siger den tidligere cykelrytter.

Velkendt trick

Og den strategi overrasker bestemt ikke Chris Anker, der selv har haft Nicoletti som agent.

- Jeg har selv haft fornøjelsen af at have ham som agent. Han er ikke bange for at udnytte pressen i forhandlinger ved at komme med udmeldinger, der kan gøre, at prisen bliver presset op, lyder vurderingen.

Fuglsangs udtalelser kommer i forbindelse med, at Tour de France næste år begynder i Danmark.