Tour de France

INEOS-dansker tvivler på, Froome bliver klar til at vinde Touren

Den tekniske direktør hos INEOS, Carsten Jeppesen, kalder Froome 'utrolig dedikeret' og 'en fantastisk atlet', men en Tour-sejr synes langt væk.

Chris Froome har vundet Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017.

I år har den 35-årige britiske rytter da også et klart mål om at vinde sin femte sejr i verdens største cykelløb, men INEOS-holdets tekniske direktør, Carsten Jeppesen, er ikke sikker på, det kommer til at ske.

- Der er ingen tvivl om, at han har lagt en masse arbejde i det - og som altid har Chris været en fantastisk atlet og utrolig dedikeret. Jeg tror ikke på, at der er nogle, som har trænet så hårdt under den her coronakrise, som han har, siger Jeppesen til TV 2 SPORT.

På trods af dedikationen og al træningen er de hos INEOS bare ikke sikre på, at Froome kan tage det sidste skridt op.

- Men jeg er ikke 100 procent sikker på, at han når at blive så klar, at han er dér, hvor han skal være for at kunne vinde.

'Professionel til fingerspidserne'

Oveni er der for mange unge, fremadstormende ryttere, der er dygtige - heriblandt Froomes egen holdkammerat og regerende Tour-vinder, Egan Bernal.

- Der er sket meget, siden Froome har vundet sidst. Vi har vundet Touren med både Geraint og Egan, og Froome er blevet ældre og har været udsat for et meget, meget alvorligt styrt sidste år.

Jeg tror egentlig, at de har så meget respekt for hinanden alle tre, at det ikke bliver noget problem

Carsten Jeppesen om delt kaptajnrolle

Derfor har INEOS heller ikke kunnet garantere Froome en rolle som ene kaptajn under Touren - hverken i år eller fremover.

Den firedobbelte Tour de France-vinder må derfor finde sig til rette med at dele fronten med Bernal og Thomas. Fra Carsten Jeppesens stol er han sikker på, at Froome og de to andre ryttere sagtens kan finde sig til rette i den fordeling.

- Nu har vi kendt Chris og arbejdet sammen med ham i mange år, og hvis der er én ting, du kan sige om ham, så er det, at han er professionel til fingerspidserne. Og rytterne ved jo godt og kan mærke, hvem der har hvad i stængerne.

- Og det her med at det bliver afgjort ude på vejen, det kan godt lyde lidt som en floskel, men langt hen ad vejen er det jo sådan, det er – at den bedste mand vinder. Og jeg tror egentlig, at de har så meget respekt for hinanden alle tre, at det ikke bliver noget problem.

Rundt og rundt og...

Netop den forsvarende Tour-vinder, Egan Bernal, har også meldt sig klar frem mod Tour de France. Selvom han har været i corona-lockdown hjemme i Colombia, har han formået at holde sig i god form. Det er i hvert fald, hvad Jeppesen har fået at vide af rytteren selv.

- Egan fik lavet en rundstrækning rundt i den lille by, han bor. 2,5 kilometer, som han så kørte adskillige hundrede gange, indtil der blev åbnet lidt mere op, og så kunne de også træne på mountainbike på grusvej inde i bjergene.

Efter lang tids adskillelse fra resten af INEOS-holdet landede Bernal søndag i Europa, hvor han slutter sig til holdets træningslejr i Andorra som optakt til Tour de France.

Touren starter 29. august og køres til rytterne triller ind på Champs-Élysées 20. september.