Tour de France

Contador vil slet ikke afskrive Froome i Touren

Alberto Contador håber på at se sin tidligere rival Chris Froome i Tour de France i år og spår ham som favorit til næste år.

De var engang rivaler på landevejene, og de har begge vundet Tour de France mere end én gang.

Selvom der blot er to års aldersforskel på Alberto Contador og Chris Froome, er det dog kun den 35-årige brite, der stadig er aktiv cykelrytter.

Og ifølge Contador kan Froome trods sin alder sagtens fortsætte med at være en del af cykelsportens fineste felt - også i verdens største cykelløb, Tour de France.

- I cykelsport i dag måler og beregner man indsatsen meget mere. Det giver rytterne mulighed for at cykle, indtil de er meget ældre, siger Alberto Contador til Cyclingnews.

- Jeg tror på, at en rytter i dag kan kæmpe med om en Grand Tour-sejr, indtil de er 38 eller 39 år - og vinde. Det er Chris Horner under Vuelta a España i 2013 et godt eksempel på.

Den tidligere amerikanske cykelrytter Chris Horner vandt i 2013 Vuelta a España i en alder af 41 år og blev dermed den ældste vinder nogensinde af en Grand Tour.

En rytter som Froome, der har vundet flere Grand Tours, vil kunne blive ved med at gøre det

Alberto Contador om Froomes chancer i Touren

Hvor stor en rolle får han i år?

Chris Froome forlader Team INEOS efter denne sæson og skifter til Israel Start-Up Nation i 2021.

Skiftet har dog skabt spekulationer om, hvor stor eller lille en rolle den tidligere Tour-vinder får i det franske løb i år for det stjernebesatte Team INEOS-hold.

- Jeg tror, at de største navne hos Team INEOS altid har behandlet hinanden ordentligt, og så vidt jeg kan se, har der ikke været nogle spændinger imellem Egan Bernal, Geraint Thomas og Chris Froome, siger Contador og tilføjer:

- Derudover kan jeg ikke forestille mig, at en af de tre INEOS-ledere ønsker at forhindre en anden rytter i at deltage i Tour de France.

Contador måtte kæmpe med Armstrong

I 2009 var Astana lidt i samme situation som Team INEOS. Her kæmpede Alberto Contador selv om kaptajnrollen med Lance Armstrong.

- Alle hold ønsker at stille med de bedste ryttere til Touren, det er logisk. Bliver det for kompliceret for Team INEOS at styre de tre? Det vil tiden vise. Men Tour de France i 2009 havde visse paralleller, og vi løste det godt. Det var en triumf for holdet, siger spanieren.

Efter første etape i 2009 var Contador Astanas bedst placerede rytter i klassementet, men efter 7. etape blev den spanske rytter kritiseret for ikke at have fulgt holdets taktik.

Det førte til en stridighed mellem Contador og Armstrong, der efter en længere pause var vendt tilbage til Touren for at jagte sin ottende sejr.

Contador lagde sig dog i spidsen efter 15. etape og holdt føringen hele vejen til Paris.

Armstrong fik også en podieplads i 2009, som han senere blev frataget, da han blev afsløret i brug af doping. Andy Schleck fra Team Saxo Bank kom på andenpladsen.

Favorit til Tour de France 2021

Chris Froome har vundet Tour de France fire gange, Giro d’Italia én gang og Vuelta a España to gange.

Og det er især de mange Grand Tour-sejre, der får Contador til at tro på, at Froome ikke er færdig med at køre med om den gule trøje i Touren.

- En rytter som Froome, der har vundet flere Grand Tours, vil kunne blive ved med at gøre det. Efter min mening er han bestemt en af favoritterne til Tour de France næste år.

I år starter Tour de France i Nice 29. august og varer indtil 20. september.