Tour de France

Ryttere kan droppe Tour-slutning fremfor VM – men de skal huske vigtig detalje

Schweiziske Stefan Küng vil droppe den sidste uge af Tour de France for at køre VM på hjemmebane. Han skal dog huske at søge om en særlig tilladelse.

20. september.

Denne søndag i efteråret 2020 bliver særdeles hektisk, når man ser på dagen rent cykelsportsmæssigt. Her køres nemlig både sidste etape af Tour de France, imens verdensmesteren i enkeltstart for eliteherrerne også skal findes.

Sidstnævnte disciplin er et stort mål for schweiziske Stefan Küng, da den køres i hans hjemland. Men da han også skal køre Tour de France for FDJ-holdet, vil han droppe den sidste og afgørende uge af etapeløbet for at forberede sig til VM.

- Jeg kan ikke misse et VM på hjemmebane, siger Stefan Küng ifølge Cyclingnews.

- Det er altid en drøm at køre ind på Champs Elysées, men det er ikke muligt denne gang, da jeg skal forlade Touren en uge inden.

Detalje i paragraf kan redde rytterne

Ifølge reglementet i UCI, den internationale cykelunion, er det dog ikke muligt for Küng at foretage dette skifte, da han ikke må deltage i et andet løb, imens det løb, han udgik fra, stadig foregår.

Men UCI oplyser nu til TV 2 SPORT, at Stefan Küng – og andre ryttere med de samme ambitioner – kan blive reddet af en note til paragraffen.

- Rent sportsligt kan enkeltstartsrytterne i Tour de France, der ikke jagter et resultat i klassementet, deltage i søndagens enkeltstart for eliteherrerne, hvis de anmoder om autorisation ifølge artikel 2.6.026 i UCI-reglementet, skriver UCI i en mail til TV 2 SPORT.

Dette betyder, at Stefan Küng først og fremmest skal søge om at få en særlig tilladelse, imens han skal undgå ikke at køre efter klassementet i Tour de France. UCI specificerer dog ikke, hvordan de skelner imellem, om en rytter kører klassement eller ej.

Det er Tourens løbsdirektion og præsidenten i kommissærernes panel, der skal godkende hver enkelt ansøgning særskilt.

Eliteherrernes enkeltstart er den eneste VM-disciplin, der ramler sammen med et andet løb.

Imens Stefan Küng har meldt sin ankomst til VM, har specialisterne Tom Dumoulin, Pimoz Roclig og Wout van Aert blandt andre meddelt, at de ikke agter at stille op.